AcasăNewsDragnea, condamnat de judecatori santajabili controlati de DNA

Dragnea, condamnat de judecatori santajabili controlati de DNA

DNA isi da singura cu firma in cap. Nimeni altul decat procurorul sef adjunct al directiei anticoruptie Marius Iacob vine si spune ca 300 de magistrati au dosare la DNA.

 

Adica, adjunctul lui Kovesi pana mai ieri confirma ca sute de judecatori au solutionat dosare ale DNA cu sabia deasupra capului, cu teama ca oricand pot fi ridicati si inculpati daca deranjeaza interesele anticoruptiei din Romania.

Mai pe romaneste, ce zice Iacob? Ca judecatori santajabili au dat sentinte in marile cazuri. Pot fi acestea considerate corecte? Haideti sa luam un caz la moda, dosarul lui Dragnea, de pilda. Ca o consecinta fireasca a ceea ce sustine Marius Iacob, procuror sef adjunct al DNA, putem spune ca Liviu Dragnea a fost condamnat de magistrati carora le tremurau chilotii de frica DNA? Putem! Putem spune ca sentinta de condamnare s-a dat in urma unor presiuni extraordinare? Putem! Iata de ce se poate spune ca cei doi judecatori care au pronuntat condamnarea liderului PSD – si nu numai – aveau motive sa judece cum voia DNA:

1. Judecatoarea Cristina Arghir, care l-a condamnat pe Dragnea la ICCJ, apare ca fiind cercetata de DNA intr-unul din marile dosare cu magistrati, cel al judecatoarei de la Curtea de Apel Bucuresti, Veronica Cirstoiu. In rechizitoriul „cearsaf” intocmit de procurorii DNA Florentina Mirica (aspiranta acum la fotoliul lasat liber de Kovesi) si Viorel Cerbu, document prezentat pe larg de luju.ro, numele judecatoarei Arghir a fost mentionat de doua avocate cu antecedente penale. Atentie, la dosar nu exista interceptari cu vreun magistrat, tot rechizitoriul bazandu-se pe amintirile celr doua aparatoare. Asadar, Cristina Arghir apare si ea in reteaua de magistrati corupti. „In acele imprejurari, DASCALU ADRIANA i-a aratat denuntatoarei un bilet (pus la dispozitia organului de urmarire penala de catre denuntatoare si atasat la prezentul dosar) cu mentiuni olografe ,,DOSAR 4324/2/2013 Recurs – Cerere elib provizorie sub contr judiciar 1) MOTIVUL AMANARII?? 2) COMPLETUL DE VINERI – COMPONENTA Simona Nenita A.M. Dascalu, Gianina C. Arghir” (fila 331, volumul 6). Cu privire la acest inscris, DASCALU ADRIANA i-a precizat denuntatoarei ca textul a fost consemnat de judecatorul DUMITRASCU SOFICA, precum si ca acesta i-ar fi transmis ca poate interveni pe langa judecatorul NENITA SIMONA. Totodata, DASCALU ADRIANA i-a solicitat denuntatoarei RADUCAN ILEANA ALINA sa ii transmita inculpatului STAICU DINEL ca acesta sa ia legatura cu avocatul FLOREA GHEORGHE, intrucat acesta ar fi putut interveni pe langa judecatorul DASCALU ANA MARIA, in virtutea relatiilor de prietenie pe care le are cu fratele acestui magistrat. De asemenea, DASCALU ADRIANA a afirmat ca a dat din banii personali suma de 10.000 euro, ca o prima transa, judecatorului DUMITRASCU SOFICA, pentru realizarea demersurilor de interventie in respectivul dosar”. Este singura referire la Arghir in rechizitoriu, dar suficienta pentru a intimida un magistrat si a-l face sa judece sub presiune.
2. Judecatorul Marius Cristian Epure se afla si el in vizorul DNA. Nu numai modul in care a obtinut vila din Constanta ci si faptul ca nu a declarat-o in declaratia de avere il face extrem de vulnerabil si manevrabil de catre DNA. De altfel, presa constanteana a adus in atentia publica mai multe vulnerabilitati ale judecatorului Epure pe care, cu siguranta, DNA a avut grija sa le adune intr-un sertarel cu surprize. Asa stand lucrurile, nu poti sa nu te intrebi: ce valoare are o judecata/sentinta data sub presiune? A fost aplicata legea sau a contat santajul? S-a judecat pe probe sau cu frica in san?

author avatar
Andrei Coman
1.208 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger