AcasăNewsDragnea ar putea fi mutat de la Rahova din motive de aglomeratie

Dragnea ar putea fi mutat de la Rahova din motive de aglomeratie

Liviu Dragnea afla saptamana viitoare cat va sta efectiv in inchisoare

Fostul presedinte al Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, condamnat definitiv la 3 ani si sase luni de inchisoare, ar putea fi mutat saptamana viitoare de la Penitenciarul Rahova. Principalul motiv este legat de supraaglomerarea inchisorii de aici, avand in vedere ca in 1070 de locuri sunt cazati 1.400 de detinuti.

Liviu Dragnea afla saptamana viitoare cat va sta efectiv in inchisoare

La inceputul saptamanii viitoare se incheie perioada de 21 de zile de carantina pentru Liviu Dragnea, in care a fost evaluat medical si psihologic. Tot atunci, Comisia de stabilire a regimului pedepsei, condusa de un judecator, va stabili ce tip de detentie va avea fostul sef al Camerei Deputatilor, inchis sau semideschis. Cel mai probabil, in cazul lui Liviu Dragnea, cu o pedeapsa la limita intre cele doua regimuri, se va opta pentru cel semideschis. Reprezentantii Penitenciarului Rahova ne spun ca este foarte posibil ca acesta sa fie mutat la Jilava, mai ales daca va primi regim semideschis, pentru ca aici, in afara de faptul ca sunt mult prea multi detinuti, exista si foarte putine celule pentru cei cu regim semideschis. Daca judecatorul va decide in favoarea regimului semideschis, sansele ca Liviu Dragnea sa execute doar un an de pedeapsa si sa fie eliberat conditionat sunt foarte mari. Potrivit prevederilor legale, persoanele condamnate care executa pedeapsa in regim semideschis se pot deplasa neinsotite in zone prestabilite din interiorul penitenciarului, presteaza munca si desfasoara activitati educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologica si asistenta sociala, moral-religioase, instruire scolara si formare profesionala, sub supraveghere, in grupuri, in spatii din interiorul penitenciarului care raman deschise in timpul zilei.

In celula cu doi intelectuali

Incadrat la persoane vulnerabile, Liviu Dragnea a fost cazat in celula cu doi barbati care au studii superioare, fara sa fi fost insa persoane publice. Cei doi au fost selectati dintre detinutii de drept comun in asa fel incat sa nu ii puna viata in pericol. Personalul inchisorii ne spune ca este mai bine pentru psihicul detinutilor sa nu stea singuri in celula, acestia fiind predispusi la depresii si la gesturi extreme. Persoanele vulnerabile sunt considerate cele care au avut functii inalte, judecatorii, procurorii si politistii. Gardienii trebuie sa ia masuri pentru ca persoanele considerate vulnerabile sa nu intre in contact cu ceilalti detinuti, tocmai de aceea sunt scosi la plimbare separat.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
640 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger