AcasăNewsDragnea, alaturi de Dancila la intrevederea cu presedintele israelian. S-a vorbit de...

Dragnea, alaturi de Dancila la intrevederea cu presedintele israelian. S-a vorbit de mutarea ambasadei

A doua zi a vizitei in Israel a adus-o pe Viorica Dancila la aceeasi masa a discutiilor cu presedintele Israelului, Reuven Rivlin.

Daca la intrevederea cu premierul Netanyahu, din cursul zilei precedente, sefa Executivului a fost insotita doar de ministrul de Externe, Teodor Melescanu, la intalnirea de joi, celor doi reprezentanti ai Guvernului li s-a alaturat si Liviu Dragnea, presedintele Camerei Deputatilor.

Dupa intrevederea cu presedintele Rivlin, Guvernul a remis un comunicat de presa, din care reiese ca, intre temele de discutie s-au numarat aspecte ce tin de cooperarea dintre cele doua state, dar si de situatia de securitate din regiune.

De asemenea, se aduce in atentia opiniei publice ca subiectul mutarii ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim s-a discutat si in cadrul intrevederii cu seful statului Israel. La fel cum se intamplase, de altfel, si pe durata intalnirii avute de Dancila cu omologul sau israelian. „Presedintele Camerei Deputatilor a vorbit despre accelerarea consultarilor interne cu privire la relocarea Ambasadei Romaniei la Ierusalim. Presedintele Statului Israel a salutat aceasta decizie. In context, prim-ministrul roman a informat partea israeliana ca Guvernul a propus viitorul ambasador al Romaniei in Statul Israel, decizia de numire a acestuia apartinand presedintelui„, se mentioneaza in comunicatul postat pe site-ul Palatului Victoria.

Totodata, se mentioneaza ca „o tema speciala pe agenda intrevederii a fost evidentierea rolului comunitatii israelienilor originari din Romania la edificarea Statului Israel modern, precum si la consolidarea relatiilor intre cele doua state”.

[youtube]EBUpzU0OLbI[/youtube]

sursa foto: captura youtube/gov.ro

184 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger