AcasăNewsDr. Calu: Ma simt din ce in ce mai bine. Care e...

Dr. Calu: Ma simt din ce in ce mai bine. Care e starea celorlalti medici raniti in accidentul aviatic din Apuseni!

Specialistii de Spitalul Judetean din Cluj au anuntat, marti dupa-amiaza, cele mai recente date despre evolutia starii de sanatate a celor patru raniti internati in continuare in unitatea medicala, dupa opt zile de la tragedia aviatica din Apuseni.

„Pacientii raman internati in continuare in Terapie Intensiva, starea lor de sanatate este favorabila, cei care au suferit interventii chirurgicale, evolutia postoperatorie este buna”, a precizat un reprezentant al spitalului amintit, in cadrul unei declaratii de presa.

La randul sau, doctorul Valentin Calu, purtatorul de cuvant al Spitalului Elias din Capitala, unul dintre medicii raniti in accidentul aviatic, a facut o serie de precizari, prin intermediul telefonului, despre starea sa de sanatate. „(Sunt-n.r.) din ce in ce mai bine. (…) Acest lucru se datoreaza echipei medicale, careia ii multumesc. Ma voi intoarce, cand medicii imi vor permite, la activitatea medicala”, a precizat doctorul Calu, adaugand ca e convins ca au fost foarte norocosi sa scape cu viata din acest accident.

Medicul bucurestean a tinut sa le multumeasca atat colegilor de breasla, cate il ingrijesc, atat pe el, pe doctorii Pivniceru, de la Spitalul „Sfanta Maria” din Capitala, pe Sorin Ianceu, medicul din Beius, cat si pe Razvan Petrescu, tanarul copilor ranit in accidentul produs lunea trecuta, intr-o zona montana de la limita dintre judetele Cluj si Alba, dar si motilor care i-au salvat. „Am mult respect pentru oamenii aia. Nu pot sa va spun ce am simtit eu (…) cand am vazut lanternele. Sunt niste oameni extraordinari. Nu am cuvinte sa le multumesc. (…) Am o a doua data de nastere – 20 ianuarie 2014”, a mai spus doctorul Valentin Calu.

Totodata, doctorul de la Elias a povestit ca s-a lovit la cap in timpul accidentului si ca, dupa ce aparatul de zbor a aterizat in padure, a fost impins din avion. Medicul a povestit ca nu isi aminteste exact ce s-a intamplat dupa ce avionul a aterizat fortat.

Cei patru raniti ramasi internati la Cluj, precum si doctorul Radu Zamfir, chirurg la Fundeni, sunt constienti ca au avut norocul sa scape  cu viata in urma tragediei din Apuseni. Din nefericire, pilotul Adrian iovan, dar si tanara studenta la Medicina, Aurelia Ion, au murit dupa ce aparatul de zbor in care se aflau, plecat de la Bucuresti cu destinatia Oradea, unde ar fi urmat ca personalul medical sa faca o prelevare de organe, a aterizat fortat, in conditii meteo nefavorabile, intr-o zona impadurita din Muntii Apuseni.

Sursa foto: jurnaluldearges.ro

815 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger