AcasăNewsDouglas Engelbart, inventatorul obiectului pe care il folosesti in acest moment, a...

Douglas Engelbart, inventatorul obiectului pe care il folosesti in acest moment, a murit! (VIDEO)

Foto: Captura Youtube

Inginer si pionier al informaticii, Douglas Engelbart, inventatorul mouse-ului, s-a stins din viata, la varsta de 88 de ani, la domiciliul sau din California.

Foto: Captura Youtube

Nascut la Oregon (SUA), Douglas Engelbart s-a stabilit in California pentru a deveni cercetator la Stanford Research Institute, dupa ce a si-a finalizat studiile in inginerie electrica si informatica in anii ’50, perioada in care computerele erau atat de mari incat ocupau camere intregi.

Munca lui a fost axata pe tot ceea ce inseamna informatica moderna.Douglas Engelbart si-a adus contributia si la dezvoltarea videoconferintelor, teleconferintelor, e-mail-ului, dar de departe cea mai importanta inventie a sa a fost mouse-ul – obiectul pe care astazi, oamenii il folosesc de foarte multe ore pe zi.

[youtube]1MPJZ6M52dI#at=83[/youtube]

Brevetul pentru cutia de lemn cu doua roti de metal (pentru ca asa arata mouse-ul in urma cu mai bine de patru decenii) i-a fost acordat in anul 1970. Momentul sau de glorie a fost in anul 1968 cand a prezentat, in cadrul unei conferinte numite ”mama tuturor prezentarilor”, conceptul de mouse ca interfata intre om si computer.

Echipa de experti din care facea parte a realizat ”Arpanet”, precursor Internetului. Inginerul a primit Medalia Nationala pentru Tehnologie si Inovatie, in anul 2000– cea mai inalta distinctie in domeniul informaticii, scrie TheHuffingtonpost.fr.

 

author avatar
Anca Murgoci
1.105 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger