AcasăNewsDouazeci de ani de sms-uri! Ce continea primul mesaj trimis!

Douazeci de ani de sms-uri! Ce continea primul mesaj trimis!

(foto: gawker.com)

Inainte de existenta smartphone-urilor si a retelelor sociale a existat sms-ul. Primul mesaj a fost trimis in urma cu 20 de ani si continea un text foarte simplu.

(foto: gawker.com)

Pe 3 decembrie 1992, un tanar inginer britanic a trimis primul sms din istorie de pe un calculator pe un telefon mobil. Mesajul era unul simplu, in care inginerul ii ura prietenului sau “Craciun Fericit”! Neil Papworth avea 22 de ani la acea vreme si lucra pentru o companie ce dezvolta tehnologii moderne.

“Deoarece la acea vreme telefoanele mobile nu aveau tastatura, am trimis mesajul de pe un calculator. I-am trimis un simplu “Craciun Fericit” unui prieten care era in concediu”, a explicat Papworth pentru The Guardian.

SMS-ul a ajuns sa fie din ce in ce mai folosit si chiar sa ia locul convorbirilor telefonice si al discutiilor fata in fata. Conform sursei citate, aproximativ opt miliarde de sms-uri au fost trimise anul trecut, de trei ori mai mult fata de acum cinci ani. Totusi, intrebarea ar fi daca legendarul SMS va supravietui in fata Twitter-ului, Facebook-ului si a altor aplicatii disponibile gratis pentru tablete si smartphone-uri.

author avatar
Andra Nesu
359 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger