AcasăNewsDouă românce au moștenit peste un milion de euro de la un...

Două românce au moștenit peste un milion de euro de la un italian, dar nu pot cheltui banii

A dat norocul peste ele! Două românce au moștenit peste un milion de euro de la un italian, dar nu pot cheltui baniiA dat norocul peste ele! Două românce au moștenit peste un milion de euro de la un italian, dar nu pot cheltui banii

Două femei din România au moștenit peste un milion de euro de la un italian pe care l-au îngrijit în ultimii ani din viață, însă în prezent suma a fost blogată de un judecător după ce rudele acestuia au intervenit.

Un judecător din Ancona, Italia, a decis să blocheze momentan moștenirea celor două românce după ce rudele bărbatului au susținut că în momentul în care acesta și-a semnat testamentul nu era în deplinătatea facultăților mentale.

Italianul bogat, care trăia în localitatea Fabriano, provincia Ancona, a semnat în 2018 un ttestament prin care le lăsa moștenire celor două română în vârstă de 42 de ani, respectiv, 31, peste un milion de euro. În luna martie a acestui an, bărbatul care nu avea soție și copii, a murit. Astfel, româncelor urma să le revină moștenirea lăsată de acesta.

Moștenire de peste un milion de euro, blocată

Însă rudele bărbatului, niște verișoare, au contestat testamentul afirmând că la data la care acesta a fost semnat acesta nu se afla în deplinătatea facultăților mintale, potrivit Il Resto del Carlino.

Din această cauză, Tribunalul din Ancona a blocat procedura după depunerea contestației, însă toate probele adunate între timp arată că testamentul este legal și nu există dubii în privința împrejurărilor în care a fost încheiat.

Româncele avuseseră grijă de italian în ultimii ani de viață ai acestuia

Prin urmare, româncele sunt moștenitoarele de drept, așa cum italianul voise încă din 2018.

Rudele decedatului nu s-au oprit aici și sunt dispuse să meargă până la capăt punând sechestru pe toate bunurile lăsate în urmă de italian până când va fi pronunțată o decizie definitivă în acest caz.

„Avem convingerea că testamentul a fost semnat când proprietarul nu era în deplinătatea facultăților mintale și nu avea capacitatea să înțeleagă ce a semnat”, a declarat avocatul rudelor, Luigi Fiori.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
249 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger