AcasăNewsDoua numiri la Consiliul Statistic National. Klaus Iohannis a semnat decretul

Doua numiri la Consiliul Statistic National. Klaus Iohannis a semnat decretul

Frica lui Iohannis de a nu-si supara stapanii nu este nici macar o manevra politica. E doar un gest de sfidare grosolana a romanilor

Printre decretele semnate de catre primul om in stat in decursul zilei de miercuri se numara si cel privind numirea a doi membri in Consiliul Statistic National.

Este vorba despre Diana Raluca Lupescu si Alexandru Avram, din cate anunta Presedintia, intr-un comunicat. Mandatul acestora va avea doi ani.

Din prezentarea disponibila pe pagina electronica a Institutului National de Statistica, aflam ca acest Consiliu Statistic National „constituie cel mai inalt forum de promovare si manifestare a activitatii statistice oficiale la nivel national, asigurand, prin structura sa, angrenarea in procesul statistic a reprezentantilor autorizati ai principalelor categorii de furnizori, producatori si utilizatori de date si informatii statistice oficiale” si ca forul este condus de un vicepresedinte, acesta din urma fiind secondat de trei vicepresedinti, votati din randul membrilor CNS.

384 afisari

1 COMENTARIU

  1. De anul viitor, nimeni nu mai poate angaja un parlamentar fără să-i plătească un salariu lunar de 14.000 de lei plus bonuri de masă valabile la un restaurant de lux unde au homar în meniu. Membrii legislativului au votat o lege prin care se impun salarii minime speciale pentru parlamentari, astfel încât angajatorii să nu mai profite de vulnerabilitatea lor și să-i pună să muncească pe nimic. ”Mulți parlamentari au de întreținut adevărate fiefuri în teritoriu. Vile, mașini care consumă mult, grădinari și bone pentru copii, paznici și ziariști aserviți din presa locală. Cum să plătești toate astea când câștigi un salariu de mizerie, de nici două mii de euro, ca ultimul IT-ist?”, se întreabă deputatul PSD Nicolae Fătălău.

    Ministrul Finanțelor confirmă spusele lui Fătălău. Eugen Teodorovici atrage atenția că mulți parlamentari trăiesc în lux de azi pe mâine și că au permanent teama că ar putea ajunge în stradă, pentru a-și căuta un job normal, ca toți plebeii. ”Nu vă doresc să treceți prin ce trec ei. Voi sunteți oameni săraci, vă doare la bașcheți. Nu știți cum e să ai trei milioane de euro într-un cont și să te gândești că mâine s-ar putea să nu-i mai ai, pentru că începe DNA o anchetă și descoperă că banii tăi au o sursă ilicită”, a mai spus Teodorovici.

    Teodorovici a mai atras atenția că, din cauza situației tensionate din țară, mulți parlamentari pur și simplu se tem să mai ia șpagă: ”Avem proiecte blocate, drumuri care nu se mai construiesc, autostrăzi rămase în stadiu de proiect. E nevoie de puțină înțelegere din partea procurorilor pentru a le debloca. Pentru moment, am încredere că protecția socială a parlamentarilor va rezolva problema, dar ne trebuie o soluție pe termen lung”, a declarat ministrul.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger