AcasăNewsDoua nave de razboi israeliene au trecut prin Canalul Suez

Doua nave de razboi israeliene au trecut prin Canalul Suez

Doua nave de razboi israeliene au trecut marti prin Canalul Suez, pentru a ajunge din Marea Mediterana in Marea Rosie.

„A fost o operatiune de rutina. Erau in drum spre Eilat”, a afirmat o sursa israeliana din domeniul securitatii, sub acoperirea anonimatului, facand referire la orasul balnear unde se afla baza Marinei israeliene din Marea Rosie.Cele doua nave sunt Lahav si Yafo, a precizat o sursa din cadrul Autoritatii Canalului Suez, fara a oferi alte detalii.

Israelul a trimis doua nave inarmate cu rachete in Marea Rosie in august, dupa mobilizarea de catre Iran a unui submarin si a unui vas de razboi, pe care Teheranul a calificat-o drept „misiune de patrulare”.

Armata israeliana a precizat la randul sau ca deplasarea navelor sale face „parte dintr-un exercitiu de rutina”.In pofida Tratatului de pace intre Israel si Egipt, semnat in 1979, vasele israeliene trec rar prin Canalul Suez.Armata israeliana nu a facut comentarii privind trecerea celor doua nave, care intervine in contextul in care tensiunile cresc in jurul programului nuclear iranian. Israelul si mai multe state occidentale considera ca programul nuclear al Iranului are scopuri militare, insa Teheranul dezminte.

author avatar
Ciprian Purice
166 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger