AcasăNewsDoua miliarde de dolari au ramas in urma lui Hugo Chavez

Doua miliarde de dolari au ramas in urma lui Hugo Chavez

Criminal Justice International Associates (CJIA), o firma de analiza financiara globala cu sediul in Miami, a estimat intr-un raport ca familia Chavez Frias are o avere estimata la doua miliarde de dolari.

Hugo Chavez a fost rapus de o forma incurabila de cancer

Fabuloasa avere este cam egala cu a fratilor Castro, din Cuba, conform lui Jerry Brewer, presedinte CJIA.

„Dezvaluirea” unei firme din Miami

Maduro se teme ca americanii vor sa dea o lovitura de stat

Nici nu s-a anuntat bine decesul presedintelui Venezuelei, Hugo Chavez, la 5 martie, ca s-a si pornit mecanismul distrugerii imaginii acestuia. „Averea familiei Chavez a crescut in mod ametitor de cand Hugo Chavez a devenit presedinte, in 1999”, sustine Brewer. De unde atatia bani? CJIA are o explicatie: „Grupuri criminale boliviene impreuna cu Administratia Chavez au sustras peste 100 de miliarde de dolari din venitul de 1000 de miliarde de dolari facuti de compania petroliera PDVSA din 1999. Din acest furt, cam cinci miliarde, in bani, produse petroliere si alte resurse, luau drumul Cubei. Restul se impartea frateste intre grupurile boliviene si fratii Chavez. „Dezvaluirea” pune paie pe foc in Venezuela, unde „succesorul” lui Chavez, vicepresedintele Nicolas Maduro, a si acuzat America de manevre pentru destabilizarea tarii si punerii la guvernare a unei „marionete” aservita politicii SUA.

Teama de o lovitura de stat

Maduro a anuntat ca au fost mobilizati militari si agenti de politie pe strazile marilor orase pentru a „garanta pacea si pentru a proteja poporul” dupa moartea presedintelui Hugo Chavez.  Discursul lui Maduro aducea cu discursul presedintelui chilian Salvador Allende in septembrie 1973, inainte de lovitura de stat. „Suntem uniti in respectarea Constitutiei si a vointei comandantului nostru suprem Hugo Rafael Chavez Frias”, a intarit si ministrul Apararii, Diego Molero, care a intervenit la televiziunea publica alaturi de principalii comandanti militari.

Expulzarea a doi „diplomati” americani

Maduro a anuntat si expulzarea a doi diplomati americani, care au incercat sa contacteze militari venezueleni, propunandu-le „proiecte de destabilizare”. In traducere, o lovitura de stat, dupa „modelul chilian”. Cei doi atasati militari, apartinand de Fortele Aeriene Americane, sunt David Delmonaco, cel care a contactat militarii venezueleni, si Devlin Kostal.

author avatar
Adina Mutar
659 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger