AcasăNewsDoua marsuri si sute de oameni pe strazile din Cluj

Doua marsuri si sute de oameni pe strazile din Cluj

Cateva sute de persoane au participat, sambata, la doua marsuri. Primul, parte a manifestarilor organizate cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, si la care au luat parte si membri ai UDMR, iar cel de-al doilea reunind reprezentanti ai Noii Drepte.

Circa 300 de persoane s-au reunit, sambata in jurul pranzului, in centrul Clujului, pentru a parcurge, pe jos, distanta pana la cateva puncte importante din oras. Participantii la mars – printre ei si reprezentanti ai uniunii democrate a Maghiarilor din Romania – au cantat imnul secuiesc, dar si alte cantece patriotice.

In acelasi timp, in strada au iesit si zeci de membri ai Noii Drepte care au ales aceasta zi pentru a-l omagia pe Avram Iancu, potrivit citynews.ro. Reprezentantii miscarii amintite au marsaluit cu steagul Romaniei si au avut pancarte cu mesajul „pentru unitate nationala”.Primaria locala a autorizat ambele marsuri, care s-au desfasurat aproape la aceeasi ora. Mai multe echipaje de politie si jandarmerie au vegheat manifestarile, in asa fel incat sa se previna eventuale incidente.

Sursa foto: citynews.ro

99 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger