AcasăNewsDouă familii de migranţi, prinși de poliția de frontieră, pe malul românesc...

Două familii de migranţi, prinși de poliția de frontieră, pe malul românesc al Dunării. Acestea au traversat fluviul cu o barcă gonflabilă

Nouă persoane care au intrat ilegal în țară, între care și un copil de doar un an, au fost prinse de poliţiştii de frontieră de la Moldova Veche, judeţul Caraş-Severin.

Cele două familii de migranți din Afganistan au ajuns pe malul românesc al Dunării, după ce au traversat fluviul cu ajutorul unei bărci gonflabile, cu scopul de a intra ilegal în România din Serbia.

În barcă se aflau cinci minori

Ambarcaţiunea cu motor care naviga spre malul românesc al fluviului Dunărea a putut fi observată de polițiști cu ajutorul aparaturii de supraveghere, așa că un echipaj al poliției de frontieră s-a deplasat imediat la fața locului pentru a face verificări.

Aici, oamenii legii au găsit la față locului, într-o ambarcaţiune pneumatică, nouă cetăţeni străini, patru adulţi cu vârste cuprinse între 26 si 49 de ani şi cinci minori cu vârste cuprinse între 1 şi 16 de ani.

Migranții voiau să ajungă în vestul Europei

”Imediat, persoanele în cauză au fost conduse la Spitalul Orăşenesc Moldova Nouă unde li s-a făcut triajul epidemiologic şi s-a stabilit ca nu aveau probleme medicale, apoi la sediul sectorului, pentru verificări”, se arată într-un comunicat de presă, remis, marţi, de Poliţia de Frontieră.

În timpul procedurilor specifice, adulţii au declarat că au trecut ilegal frontiera cu intenţia de a ajunge în vestul Europei.

”Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, se mai arată în comunicat.

author avatar
Alina Costache
291 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger