AcasăNewsDoua explozii intr-o discoteca din Sighetul Marmatiei: 16 raniti dintre care 7...

Doua explozii intr-o discoteca din Sighetul Marmatiei: 16 raniti dintre care 7 au fost adusi la Bucuresti

Doua explozii s-au produs intr-o discoteca din Sighetu Marmatiei. Sapte persoane au fost ranite in urma unei explozii produse in jurul orei 01:00. O a doua explozie a dus la ranirea altor noua persoane.

Secretarul de stat Raed Arafat a solicitat Ministerului Apararii un avion pentru a aduce la Bucuresti opt dintre victimele celei de-a doua explozii, cerere care a fost acceptata, avionul urmand sa decoleze spre Baia Mare in aproximativ 40 de minute

A doua explozie la acelasi local

Potrivit lui Cornel Babut, de la ISU Maramures, noua persoane au fost surprinse de o noua deflagratie produsa intr-un imobil in care functiona un club de noapte situat la subsolul cladirii din Sighetu Marmatiei, fiind vorba despre trei politisti, doi pompieri si patru persoane civile, intre care si un notar.

Cea de-a doua explozie s-a produs intr-o incapere alaturata celei in care se faceau investigatiile declansate dupa prima explozie.

Victimele transportate la Bucuresti

Ministrul Apararii Nationale Gabriel Oprea a aprobat duminica efectuarea unui transport umanitar cu o aeronava militara C-27J Spartan, de la Targu Mures si Baia Mare la Bucuresti, pentru salvarea vietii a celor sapte persoane.

Cei sapte pacienti, un barbat si sase femei, au fost asistati pe timpul zborului de o echipa medicala SMURD, misiunea fiind aprobata in urma solicitarii subsecretarului de stat in Ministerul Sanatatii, doctorul Raed Arafat.

Echipajul aeronavei C-27J Spartan, de la Flotila 90 Transport Aerian, este condus de capitan-comandorul Ion Staiculescu. Aeronava militara a decolat, la ora 5.45, de la Otopeni si, dupa ce a preluat un pacient de pe aeroportul din Targu-Mures, a aterizat, la ora 7.50, la Baia Mare, de unde le-a preluat si pe cele sase femei care necesita ingrijiri medicale in Capitala.

Prima explozie

Sapte persoane au fost ranite, in noaptea de sambata spre duminica, intr-o explozie produsa intr-o discoteca din Sighetul Marmatiei. Explozia din clubul din Sighet a fost produsa, sambata, in jurul orei 0.56, din cauza unei acumulari de gaze de la un etaj superior al imobilului la parterul caruia se afla discoteca, care insa nu era conectata la reteaua de gaze. Explozia a avut loc in momentul in care trei tinere si-au aprins tigarile in toaleta clubului.

Pentru ca stare ranitilor de sanatate era grava, s-a luat decizia sa fie adusi la Bucuresti cu un avion militar.

author avatar
Ciprian Purice
400 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger