AcasăNewsDoua dintre cele mai moderne nave de razboi ale NATO intra in...

Doua dintre cele mai moderne nave de razboi ale NATO intra in Marea Neagra!

Doua nave de razboi ale NATO, distrugatorul american Donald Cook si nava franceza de recunoastere Dupuy de Lome, vor ajunge duminica noapte in Marea Neagra.  Acestea vor efectua manevre timp de mai multe zile in aceasta zona, in contextul situatiei din peninsula Crimeea.

Nava de razboi Donald Cook este considerata o adevarata fortareata pe apa, aceasta dispunand de un sistem de alerta si de aparare antiracheta Aegis, dar si de rachete de croaziera Tomahawk. Echipajul navei este format din 1.000 de militari. De asemenea, distrugatorul este dotat cu mai multe elicoptere de atac.

Tot in Marea Neagra va mai ajunge si nava de recunoastere sub pavilion francez – Dupuy de Lome – o nava militara mai mica, dar dotata cu echipamente de interceptare a comunicatiilor fortelor inamice, scrie romaniatv.net. Se pare ca prezenta acestei nave in Marea Neagra este necesara pentru a pregati interventia unui alt distrugator al NATO aflat tot in dotarea fortelor navale franceze. Este vorba despre distrugatorul francez Dupleix, care este asteptat sa intre in Marea Neagra tot zilele acestea.

Potrivit unor oficiali americani, citati de aceeasi sursa, prezenta acestor nave in Marea Neagra reprezinta practic o asigurare din partea aliantei nord-atlantice pentru tarile membre NATO care au iesire la Marea Neagra.

Foto: US Navy

author avatar
Alina Costache
264 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger