AcasăNewsDecizii in sedinta-maraton de la PSD. Trei demisii in Guvernul Tudose: Shhaideh,...

Decizii in sedinta-maraton de la PSD. Trei demisii in Guvernul Tudose: Shhaideh, Plumb si Cuc

Dragnea a explicat ca la CExN-ul de luni s-a supus la vot "propunerea ca primul-ministru sa demisioneze", hotarare adoptat cu 60 de voturi pentru, 4 abtineri, 4 voturi impotriva

Mai-marii PSD, premierul si o serie de ministri din Cabinetul Tudose au fost in sedinta mai bine de cinci ore, la sediul central al formatiunii conduse de catre Liviu Dragnea.

Dragnea despre Tudose: „este un premier bun, eficient, cu greselile lui”

La finele acestei intruniri, adica la cateva zeci de minute dupa ora 23, liderul social-democrat a iesit in fata camerelor TV. Nu singur, ci alaturi de Mihai Tudose. Au comunicat concluziile sedintei convocate dupa ce premierul a adus in discutie, in presa, eventualitatea unei remanieri ce ar fi urmat sa vizeze cativa dintre membrii echipei sale guvernamentale, inclusiv a ministrilor cu „probleme penale”, cum i-a numit – din care toata lumea a inteles ca „batea” catre Shhaideh, Plumb si Viorel Ilie – de la ALDE.

In prima faza, s-a confirmat ca Sevil Shhaideh si Rovana Plumb au decis sa demisioneze din Guvernul Tudose. S-a intamplat dupa ce „toti colegii au adus argumente pentru ca cele doua colege ale noastre sa nu plece din Guvern (…) dupa toate orele de discutie (…) in care toata lumea, in unanimitate, le-a cerut sa ramana in Guvern”, a sustinut Dragnea.

Ulterior, seful PSD a anuntat ca si Razvan Cuc este demisionar. A demonstrat „ca este un om de onoare”, a conchis liderul social-democrat.

Seful PSD a pus accent si pe hibele de la capitolul comunicare. „Speram ca in perioada urmatoare sa reusim sa comunicam mai bine”, a punctat acesta. „PSD-ul a trecut astazi printr-o cumpana foarte mare”, a adaugat Dragnea.

Maine va avea loc un nou Comitet Executiv, in care sa se discute despre inlocuitorii ministrilor demisionari. Sedinta va incepe la ora 12, din cate a anuntat Dragnea.

„Nu a fost un razboi, nu exista un castigator”, a sustinut, printre altele, Mihai Tudose.

De altfel, pana sa se incheie sedinta conducerii PSD-ului, se aflase – pe surse- faptul ca au fost cel putin trei ministri din actualul Cabinet gata sa se retraga, prin demisie – Shhaideh si Plumb, dar si Razvan Cuc, seful de la Ministerul Transporturilor.

author avatar
Cristina Stefan
256 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger