AcasăNewsDoua cutremure s-au produs luni in judetul Buzau

Doua cutremure s-au produs luni in judetul Buzau

Pamantul s-a cutremurat de doua ori, luni dimineata, in zona Vrancea. Seismele au avut loc in judetul Buzau si au fost de intensitate mica.

Primul dintre ele, de 2.9 grade pe scara Richter, a fost inregistrat de seismografe la ora 08.11, la o adancime de 115 kilometri. Conform Institutului National de Fizica a Pamantului, miscarea telurica a avut epicentrul la 37 de kilometri de orasul Ramnicu Sarat, la 46 de kilometri de Buzau si la 48 de kilometri de Buzau.

Celalalt cutremur s-a produs in aceeasi zona, la cateva minute distanta, mai exact la ora 08.30. A avut 3.1 grade pe scara Richter si s-a produs la o adancime de 152 de kilometri. Potrivit INFP, cel de-al doilea seism inregistrat in judetul Buzau a avut epicentrul in apropiere de Covasna, respectiv la 36 de kilometri, si la 50 de kilometri de orasele Ramnicu Sarat si Targoviste.

In ultimele ore, in zona Vrancea activitatea seismica in zona a fost destul de intensa. Tot in judetul Buzau, seismografele au inregistrat o miscare a pamantului si duminica seara, la ora 20.39, care a avut 3.0 grade pe Richter si s-a produs la o adancime de 134 de kilometri.

Sursa foto: jurnaluldebuzau.ro

author avatar
Cristina Stefan
120 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger