AcasăNewsDouă cutremure, marți, în România. Ce magnitudini au avut seismele din 9...

Două cutremure, marți, în România. Ce magnitudini au avut seismele din 9 aprilie

sursa foto: focuspress.ro

Două cutremure au avut loc marți, 9 aprilie, în România. Seismele s-au produs la o distanță de aproximativ două ore unul de celălalt.

Ce amănunte s-au aflat de la Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP)?

Primul seism a avut loc marți dimineață, 9 aprilie, la ora 09:22, în Oltenia, Gorj. A fost un cutremur de 2,8 grade, ce s-a produs la o adâncime de 18.3 kilometri. Conform infp.ro, cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 15km NV de Târgu Jiu, 68km S de Hunedoara, 72km NE de Drobeta-Turnu Severin, 82km S de Deva, 94km V de Râmnicu Valcea.

Ulterior, la ora 11:28, a avut loc un al doilea cutremur. Acesta s-a produs în Moldova, Vrancea, la adâncimea de 12.9 kilometri și a avut 3,1 grade. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 28km S de Focșani, 46km NE de Buzău, 60km V de Brăila, 62km V de Galați, 93km S de Bârlad, 98km N de Slobozia.

Două cutremure, recent, în Muntenia, Brăila

Recent, alte două cutremure slabe s-au produs, în aceeași zi, în România, dar în zone diferite ale țării. S-a întâmplat în 7 aprilie. Unul dintre seisme s-a produs în Muntenia, Brăila, la ora 17:47, și a avut 2,9 grade, iar celălalt la ora 19:40, fiind înregistrat în zona seismică Vrancea, Buzău, și care a avut 2,6 grade.

De asemenea, în seara zilei de 6 aprilie, la ora 19:51, avusese loc în Muntenia, Brăila, un cutremur slab, de 3,3 grade pe Richter, ce s-a produs la adâncimea de 9.3 kilometri.

author avatar
Andrei Coman
267 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger