AcasăNewsDouă cutremure, la distanță de câteva ore, în România! Ce magnitudine au...

Două cutremure, la distanță de câteva ore, în România! Ce magnitudine au avut seismele din dimineața zilei de 28 iulie

Două cutremure, la distanță de câteva ore, în România! Ce magnitudine au avut seismele din dimineața zilei de 28 iulie (sursa foto: romaniatv.net)

S-a cutremurat pământul în România, în dimineața zilei de miercuri, 28 iulie. Seismele au fost slabe ca intensitate.

Din datele ce figurează pe site-ul Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, pe 28 iulie la ora 07:01 în zona Muntenia – Brăila a avut loc un cutremur de 2,6 grade, la 13 kilometri adâncime.

Acest cutremur s-a produs la 14 kilometri de orașul Brăila, la 33 de kilometri de Galați, la 117 kilometri de orașul Constanța și la 161 de kilometri de Ploiești.

Cu doar câteva ore înainte, respectiv pe 28 iulie la ora 04:27 avusese loc un alt cutremur de 2,6 grade pe scara Richter, de această dată în zona seismică Vrancea – Buzău, la adâncimea de 127 de kilometri.

De asemenea, din direcția Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului s-a anunțat că pe 27 iulie, la ora 23:19 în Transilvania – Covasna a avut loc un cutremur de 2,6 grade, ce s-a produs la 97 kilometri adâncime.

Două cutremure de peste 4 grade, în decursul lunii iulie

Pe parcursul acestei a șaptea luni din an, în România au avut loc mai multe mișcări telurice, printre cele mai puternice fiind cel din 12 iulie, de 4,1 grade pe Richter, ce s-a produs în zona seismică Vrancea – județul Buzău, la ora la ora 03:09.

De asemenea, în după-amiaza zilei de 6 iulie, la ora 14:20, tot în zona seismică Vracea Buzău a avut loc un seism mediu, de 4,3 grade pe Richter.

Totodată, vă amintim că în luna mai a acestui an, mai precis pe 26 mai, seismografele au înregistrat în zona Vrancea – Buzău un cutremur mediu de 4,7 grade, ce s-a produs la ora 00:30, la 128 de kilometri adâncime.

196 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger