AcasăNewsDoua cutremure, joi, in Romania

Doua cutremure, joi, in Romania

Dupa seria de patru seisme de intensitate mica, produse in cursul zilei precedente, toate in judetul Vrancea, alte doua cutremure au fost inregistrate in Romania, la primele ore ale zilei de joi.

Astfel, primul dintre ele – si cel mai puternic – s-a produs la 03:26, la o adancime de 146 de kilometri, in judetul Vrancea. Cutremurul in cauza a avut 3 grade pe Richter, din cate au transmis reprezentantii de la Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamantului.

Cealalta miscare telurica – care a avut 2 grade pe Richter – a fost inregistrata de aparate intr-o zona in care se produc rar seisme- si anume in judetul Bihor. A fost un cutremur de suprafata, care s-a produs la doar 3 kilometri adancime, din care mai anunta specialistii in Fizica Pamantului.

Cu mentiunea ca seismele din ziua precedenta au avut intre 2,4 grade si 2,9 grade pe Richter, amintim un alt amanunt – cel mai puternic cutremur produs in tara de la inceputul anului ramane cel din 25 aprilie, care a avut magnitudinea 4,6.

author avatar
Cristina Stefan
132 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger