AcasăNewsDouă cutremure, joi dimineață, în România. Ce magnitudini au avut

Două cutremure, joi dimineață, în România. Ce magnitudini au avut

sursa foto: romaniatv.net

Două cutremure, slabe ca magnitudine, au avut loc în România, joi dimineață, în zone diferite – unul în Vrancea și celălalt în Banat.

Din informațiile făcute publice de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, în dimineața ziei de 28 septembrie, la ora 03:02, în zona seismică Vrancea – Buzău s-a produs un cutremur slab, la adâncimea de 90.1 kilometri. Seismul a avut 2,5 grade pe Richter.

Și s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 55km V de Focșani, 57km E de Sfântu-Gheorghe, 65km NV de Buzău, 67km E de Brașov, 88km NE de Ploiești.

Cu aproximativ o oră înainte, respectiv la ora 02:03, avusese loc, în Banat – Timiș, un cutremur slab, de 2,3 grade, ce s-a produs la adâncimea de 6.4 kilometri. A fost, așadar, un cutremur de suprafață.

Conform infp.ro, cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 21km SE de Timișoara, 51km NV de Reșita, 60km S de Arad, 89km E de Zrenjanin.

Cutremur de 3,8 grade în Vrancea, la finalul săptămânii trecute

În decursul lunii septembrie, în România au fost înregistrate mai multe mișcări telurice. În seara zilei de 23 septembrie, la ora 21:51, avusese loc, în județul Vrancea, un cutremur de 3,8 grade. De asemenea, în dimineața zilei de 20 septembrie s-au produs două seisme, ambele de 3,1 grade pe Richter, în zona seismică Vrancea – unul în județul Vrancea și celălalt în județul Buzău.

Totodată, pe 16 septembrie, la ora 09:16, a avut loc în zona seismică Vrancea – Buzău un cutremur mediu, de 4,2 grade, la adâncimea de 130.7 kilometri.

599 afisari

8 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger