AcasăNewsDouă cutremure în România, luni, la distanță de câteva ore. În ce...

Două cutremure în România, luni, la distanță de câteva ore. În ce zone s-au produs seismele

sursa foto: bzi.ro

Două cutremure au avut loc în România, în prima zi a acestei săptămâni, în doar câteva ore. Ambele seisme de luni, 22 ianuarie, au fost slabe ca magnitudine.

Primul cutremur s-a produs în cursul dimineții, iar al doilea luni la prânz.

Astfel, Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunțat că luni, 22 ianuarie, la ora 12:02 a avut loc în zona seismică Vrancea, Buzău, un cutremur slab, la adâncimea de 142.5 kilometri. Acest cutremur a avut 2,8 grade pe Richter.

Și, conform infp.ro, s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 57km NV de Buzău, 59km V de Focșani, 59km SE de Sfântu-Gheorghe, 65km E de Brașov, 78km NE de Ploiești.

Cele două cutremure, în zone diferite

Anterior, în cursul dimineții de luni, mai exact în 22 ianuarie, la ora 07:54, un cutremur de 2,6 grade pe Richter a avut loc în Transilvania, Hunedoara. Conform sursei citate, cutremurul din această dimineață s-a produs adâncimea de 6.2 kilometri.

Acest cutremur s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 43km NV de Târgu Jiu, 43km S de Hunedoara, 58km S de Deva, 83km E de Reșita, 84km N de Drobeta-Turnu Severin, 92km SV de Alba Iulia.

De la începutul anului, în țară au fost înregistrate mai multe cutremure. Unul dintre acestea în 21 ianuarie, la ora 02:02, în zona seismică Vrancea, Buzău, ce a avut magnitudinea 3.5.

Anterior, în 15 ianuarie, s-au produs alte două cutremure, unul dintre acestea de peste 4 grade pe Richter. Mai precis, în ziua de 15 ianuarie, în doar câteva zeci de minute au fost înregistrate două seisme. Ambele în zona seismică Vrancea, județul Vrancea. Primul a avut loc la ora 11:01, a avut 4,3 grade pe scara Richter, iar al următorul, cel mai probabil o replică a prmului seism, s-a produs la ora 11:35, acesta având 3,3 grade.

De asemenea, în seara zilei de 14 ianuarie, un cutremur de 3,5 grade a avut loc în zona seismică Vrancea- Buzău, cu doar 13 minute după ora 20.

297 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger