AcasăNewsDouă cutremure în România, la distanță de doar câteva ore. Ce magnitudine...

Două cutremure în România, la distanță de doar câteva ore. Ce magnitudine au avut seismele

(sursa foto: romaniatv.net)

Două mișcări telurice s-au produs în țară, la doar câteva ore distanță. Ambele seisme au fost slabe ca intensitate.

Cel mai recent cutremur a avut loc joi dimineață, pe 14 octombrie, la ora 08:14. Din informațiile făcute publice pe site-ul Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, s-a produs în Muntenia – Buzău, la adâncimea de 13 kilometri. A avut 2,8 grade pe Richter.

Cu câteva ore înainte, în noaptea de miercuri spre joi, mai exact pe 14 octombrie la ora 03:40, în zona seismică Vrancea – Buzău avusese loc un cutremur slab, de 2,9 grade. Seismul s-a produs la 141 de kilometri adâncime.

Două cutremure medii, în septembrie

De altfel, în cursul aceste luni, în țară au avut loc mai multe seisme, slabe ca intensitate – cel mai recent fiind cel din 12 octombrie, de la ora 17:48, de 2,2 grade pe Richter, ce s-a produs în zona Vrancea – Buzău.

În luna septembrie, în România au avut loc și două cutremure medii – unul de 4,1 grade, ce s-a produs în seara zilei de 10 septembrie, iar celălalt de 4,5 grade pe Richter, înregistrat în ziua de 1 septembrie, la ora 13:32. Ambele mișcări telurice au avut loc în zona seismică Vrancea – Buzău.

224 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger