AcasăNewsDoua cutremure in Romania, la distanta de cateva ore! Unul in Moldova,...

Doua cutremure in Romania, la distanta de cateva ore! Unul in Moldova, altul in Vrancea!

Pamantul s-a cutremurat de doua ori in Romania in ultimele ore. Mai precis de la rasaritul soarelui si pana la amiaza, pentru ca, in cursul noptii trecute, a mai fost inregistrat un seism, in judetul Vrancea.

UPDATE: Un al patrulea cutremur a avut loc, cu doar doua minute inainte de orele 14, in tara, de aceasta data in judetul Maramures.

Conform geologilor, a fost vorba despre un seism de suprafata, produs la doar 5 kilometri adancime, si de intensitate redusa- doar 2.1 grade pe scara Richter.

––––

Mentionam ca, din fericire, au fost cutremure de intensitate mica. E important de precizat si faptul ca, din informatiile date publicitatii de catre specialistii de la Institutul National de Fizica a Pamantului, cel mai recent cutremur din seria celor de marti a avut loc in urma cu doar o jumatate de ora, mai exact la pra 13.44. A fost vorba despre o miscare telurica de 3.4 grade pe scara Richter, produsa in zona Moldova, mai precis in judetul Galati, la o adancime de doar 30 de kilometri, fiind, deci, un seism de suprafata.

Cel mai puternic dintre seismele inregistrate marti, 9 iunie, in Romania a avut loc dimineata, cu scurta vreme inainte de ora 8, mai exactla 7.57. Cutremurul in cauza a avut 3.9 grade pe Ructer, anunta expertii citati, si s-a produs in zona Vrancea, mai precis in judetul Buzau.

Cifrele arata ca a fost vorba despre un seism produs la o adancime de 138 de kilometri, spre deosebire de precedentul inregistrat la primele ore ale zilei de marti, mai exact la ora 01.17 minute, de aceasta data chiar in judetul Vrancea. Acesta din urma a fost cel mai slab, ca intensitate, avand o magnitudine de doar 2.5 grade. Cel mai puternic seism inregistrat in tara, de la inceputul anului, s-a produs pe 29 martie, in judetul Buzau, si a avut 4.9 grade pe scara Richter, fiind simtit si in Capitala.

sursa foto: antena3.ro

author avatar
Cristina Stefan
193 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger