AcasăNewsDouă cutremure au avut loc vineri dimineață în România! Detalii de la...

Două cutremure au avut loc vineri dimineață în România! Detalii de la INFP

Două cutremure au avut loc vineri dimineață în România! Detalii de la INFP (sursa foto: monitoruldevrancea.ro)

Două mișcări telurice au avut loc în dimineața zilei de vineri, 27 august, în România, ambele în zona seismică Vrancea.

Cutremurele s-au produs la mai puțin de jumătate de oră distanță unul de celălalt. Primul a avut loc la ora 05:30, în județul Vrancea, și a avut, conform datelor făcute publice de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, 3,2 grade pe Richter. S-a produs la 121 de kilometri adâncime, la 80 de kilometri de orașul Brașov, la 93 de kilometri de Ploiești și la 144 de kilometri de București.

Cel de-al doilea seism, tot unul slab ca intensitate, a avut loc la ora 05:52, tot în județul Vrancea. A avut 2,1 grade și a fost un cutremur de suprafață, ce s-a produs la doar 10 kilometri adâncime.

Două cutremure de peste 4 grade, în august

În decursul acestei luni august, în țară au avut loc mai multe mișcări telurice, cele mai multe dintre ele slabe ca intensitate. Cea mai recentă, în seara zilei de miercuri, 25 august, la ora 22:34. A fost vorba despre un cutremur de 3 grade, ce s-a produs în zona seismică Vrancea – Buzău, la adâncimea de 137 de kilometri.

De asemenea, în luna august au avut loc și două cutremure medii – unul s-a produs pe 11 august, în zona seismică Vrancea – Buzău, și a avut 4,2 grade pe Richter, iar celălalt chiar pe 1 august – la ora 20:57. seismul din prima zi a acestei luni s-a produs în Moldova – Vaslui și a avut 4,1 grade, fiind un cutremur de suprafață, ce s-a produs la doar 2 kilometri adâncime.

150 afisari
Zenville

Ultimele știri

Stormy Daniels a povestit cum Donald Trump a provocat-o să-l „pleznească la fund”: „Mi-am pierdut cunoștința”

Fosta actriță de filme pentru adulți Stormy Daniels depune mărturie la New York, în procesul fostului lider de la Casa Albă și a povestit,...

Avertizare de ploi, grindină și vijelii. Zonele aflate sub COD GALBEN – HARTA/Cum va fi vremea în București

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis, miercuri, o atenționare Cod galben de vreme instabilă.Conform hărții aferente avertizării meteo, mai multe județe...
proger