AcasăNewsDoua banci romanesti retrogradate de Moody's

Doua banci romanesti retrogradate de Moody’s

Moody’s a coborat ratingurile BCR si Raiffeisen Bank Romania la „Ba1”, in categoria investitiilor cu caracter speculativ si riscuri substantiale de credit.

Doua banci din Romania, BCR si Raiffeisen Bank, au fost retrogradate de catre agentia de rating Moody’s la categoria „Ba1”, ce reprezinta categoria investitiilor cu caracter speculativ si riscuri substantiale de credit. Actiunea a fost una de amploare, agentia retrogradand subsidiarele est-europene ale grupurilor austriece Erste si Raiffeisen.

Potrivit unui comunicat emis joi de agentia de evaluare financiara, citat de TVR Info, ratingul atribuit BCR pentru depozite pe termen lung in moneda locala a fost coborat de la „Baa2” la „Ba1”, iar calificativul pentru depozite pe termen lung in valuta a fost redus de la „Baa3” la „Ba1”, ambele cu perspectiva negativa.

Totodata, in cazul Raiffeisen Bank SA, ratingurile pentru depozite pe termen lung in moneda locala si valuta au fost coborate de la „Baa3” la „Ba1”, cu perspectiva stabila.

Retrogradarile survin dupa ce miercuri Moody’s a schimbat ratingurile pentru sapte banci din Germania, inclusiv Commerzbank, si trei din Austria, respectiv Erste, Raiffeisen si UniCredit Bank Austria, care controleaza si subsidiarele din Europa Centrala si de Est a grupului italian UniCredit, coborandu-le cu cate o trepta.

Agentia considera ca aceste grupuri financiare sunt vulnerabile la conditiile dificile de pe unele piete din Europa Centrala si de Est si la noi socuri provocate de criza din zona euro.

 

author avatar
Ionut Zgimbau
134 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger