AcasăNewsDouă ADOLESCENTE, acuzate de ameninţare, tâlhărie, şantaj şi lipsire de libertate, arestate/Amănunte...

Două ADOLESCENTE, acuzate de ameninţare, tâlhărie, şantaj şi lipsire de libertate, arestate/Amănunte incredibile din anchetă

(sursa foto: Facebook/Politia Română)

Un caz cu totul nedorit, cu amănunte neașteptate, a ajuns în atenția opiniei publice chiar luni, când au început școlile în România. E vorba despre o situație ce a avut loc chiar în Capitală, în urma căreia două adolescente au ajuns în vizorul anchetatorilor.

Două adolescente – una în vârstă de 16 ani şi cealaltă de 15 ani – au fost arestate preventiv, fiind acuzate de ameninţare, tâlhărie, şantaj şi lipsire de libertate. Cele două ar fi agresat o fată de 14 ani. Și nu doar atât.

„În data de 08.09.2023, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti a formulat propunere de luare a măsurii arestului preventiv faţă de inculpata minoră I.R.M.A, în vârstă de 16 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de ameninţare, tâlhărie, lipsire de libertate în mod ilegal şi şantaj, precum şi faţă de inculpata minoră C.A.A.I., în vârstă de 15 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie şi lipsire de libertate în mod ilegal”, anunţă, luni, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 3.
Conform comunicatului, la aceeaşi dată, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 3 Bucureşti a dispus admiterea propunerii şi luarea măsurii arestului preventiv faţă de cele două inculpate minore pe o perioadă de 30 de zile.

Parchet: Victima, trasă de păr și lovită cu palmele, pumnii și picioarele

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că la data de 04.09.2023, în jurul orei 16:00, inculpata C.A.A.I. s-a deplasat într-un parc situat în mun. București, sectorul 3, împreună cu inculpata I.R.M.A. şi cu alte două persoane minore, cu vârsta sub 14 ani, unde au abordat-o și au determinat-o pe persoana vătămată P.A.M., în vârstă de 14 ani, să se deplaseze cu aceștia în lateralul unui bloc situat pe raza sectorului 3 din municipiul Bucureşti, unde cele două inculpate şi ceilalţi

doi minori care se aflau cu acestea au agresat-o fizic pe victimă, în sensul că au tras-o de păr și au lovit-o cu palmele, pumnii și picioarele în zona corpului și a capului, context în care, profitând de starea de temere în care se afla aceasta, inculpata C.A.A.I i-a smuls victimei genele artificiale tip bandă de la ochi, iar inculpata I.R.M.A., împreună cu ceilalţi doi minori care nu răspund penal au deposedat-o pe victimă de un creion de buze și de o sumă de bani, bunuri care se aflau în geanta acesteia, iar inculpata I.R.M.A. i-a smuls din mână victimei telefonul marca iPhone 11, în scopul însușirii pe nedrept”, menționează sursa citată.

Ce s-a mai aflat în acest caz

Amănuntele făcute publice în acest caz greu de imaginat nu se opresc, însă, aici. Conform sursei citate, tot în aceeași zi, adică pe 4 septembrie, în jurul orei 17:45, cele două inculpate, însoţite de cei doi minori cu vârsta sub 14 ani, „au constrâns-o pe persoana vătămată P.A.M. să se deplaseze alături de aceștia către la o altă adresă situată pe raza sectorului 3 din municipiul Bucureşti, lipsind-o astfel de libertate pe victima minoră până în jurul orei 18:45”.

„Pe această cale, înţelegem să atragem atenţia asupra acestui fenomen, cunoscut sub denumirea de „bullying”, care a luat amploare, precum şi asupra acţiunilor grave ale minorilor care capătă valenţă penală şi care presupun şi impun luarea unor măsuri corespunzătoare din partea organelor judiciare” – se mai transmite în comunicatul de presă de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

author avatar
Andrei Coman