AcasăNewsDotarea ne omoara: Jandarmeria a ramas fara pistoale!

Dotarea ne omoara: Jandarmeria a ramas fara pistoale!

Desi a anuntat, in luna aprilie, ca va achizitiona peste 500 de pistoale, dintre care 214 automate, Jandarmeria Romana a anulat licitatia ofertantilor Glock GmbH(Austria), Transcarpat Sportours International si Lotus Distribution&Service.

La noi, ca la nimeni: cele trei firme inscrise sunt, de fapt…doua, Lotus Distribution&Service, fiind doar distribuitorul pe piata autohtona al armelor produse de Glock. Costurile contractului refuzat sunt estimate la circa 500.000 de euro. Ca tara membra NATO, de ce nu aruncam o privire in ograda Frantei, mai precis la politia pariziana, care anunta ca va fi echipata, in premiera, cu pusti de asalt, capabile sa raspunda Kalasnikov-urilor.

Jandarmeria Romana a cumparat, ultima oara, 275 de pistoale, prin 2009. La ora actuala, trupele de jandarmi sunt dotate asemanator cu politia, desi scopul lor este diferit. Lipsesc echipamentele necesare pentru desfasurarea misiunilor cu caracter militar, arme de calibru mare, transportoare blindate sau autovehicule 4×4 blindate, tehnica fara care nu poti sa te numesti forta de descurajare in cazul conflictelor sau de asigurare a ordinii publice.

Brigazile de combatere a criminalitatii din Paris au invatat lectia atentatelor teroriste, si, anunta ministrul de interne Bernard Cazeneuve, vor fi echipate, pentru prima oara, cu 204 pusti de asalt HK G 36, 1835 veste antiglont, 241 de scuturi ce fac fata tirurilor armelor Kalasnikov, pistoale Taser, cu impulsuri electrice etc. Un echipament performant pentru care s-au gasit 17 milioane de euro. Romania produce(si exporta) automate Kalasnikov, iar Jandarmeria bajbaie dupa niste pistoale…

author avatar
Bogdan Borcea
4.758 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger