AcasăNews"Dosarul Transferurilor" se judeca la Inalta Curte. AZI SE DA VERDICTUL? ...

„Dosarul Transferurilor” se judeca la Inalta Curte. AZI SE DA VERDICTUL?

Astazi, la Inalta Curte de Casatie si Justitie are loc un nou termen in „Dosarul Transferurilor”, caz in care opt oameni de fotbal, Ioan si Victor Becali, MM Stoica, Gigi Netoiu, Cristi Borcea, Jean Padureanu , Gica Popescu si George Copos sunt acuzati ca au prejudiciat statul cu 1,5 milioane de dolari si mai multe cluburi din Liga 1 cu peste 10 milioane de dolari.

UPDATE – Magistratii au amanat din nou, joi dupa-amiaza, verdictul in dosarul Transferurilor. Noul termen in acest caz a fost stabilit pe 17 mai. 

UPDATE Ioan Becali a vorbit in fata magistratilor, dupa ce intitial anuntase ca refuza sa dea declaratii in fata magistratilor. Impresarul a facut o declaratie care l-a uimit pana si pe aparatorul sau. „Singura faradelege facuta de mine a fost in Spania. Pana in anul 2002, daca un contract era de un milion de dolari, clubul mai platea doar 200 de mii impozit pentru ca jucatorii aveau contract de imagine in afara tarii”, a sustinut Giovanni Becali, potrivit gsp.ro.

UPDATE Borcea a declarat in fata Instantei ca e nevinovat.  „Sunt nevinovat! Mi-am exercitat mandatul doar, am actionat conform intereselor propriului club. Nu am facut parte din Comitetul Executiv, am fost doar invitat, fara putere de decizie”, a spus Borcea, conform sursei citate. La audieri au venit si patronul rapidist George Copos, dar si impresarul Victor Becali.

Procurorii au cerut inchisoare cu executare pentru toti cei opt inculpati, desi Gica Popescu, Gigi Netoiu si Jean Padureanu primisera initial pedepse de inchisoare cu suspendare.

Exceptandu-l pe fostul international Gica Popescu, audiat la ultimul termen, cel din 16 aprilie, judecatorii ii vor convoca joi pe toti ceilalti inculpati. Audierile au inceput inca de la ora 09.00, primul ascultat de instanta fiind managerul general al Stelei, Mihai Stoica. Dupa ora 10.00, a fost audiat Gigi Netoiu, urmat de Cristi Borcea.

Surse din magistratura afirma ca, in cazul in care instanta va reusi sa audieze toti inculpatii, este posibil ca joi, 9 mai, Inalta Curte de Casatie si Justitie va pronunta ai un verdict, acesta fiind definitiv si irevocabil.

author avatar
eNational
216 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger