AcasăNewsDOSARUL TABLOURILOR furate: O romanca a fost arestata, in Olanda, in cazul...

DOSARUL TABLOURILOR furate: O romanca a fost arestata, in Olanda, in cazul JAFULUI SECOLULUI!

O romanca de 19 ani a fost retinuta luni, de politia olandeza, sub acuzatia ca la domiciliul ei ar fi fost ascunse cele sapte tablouri furate din muzeul din Rotterdam, inainte ca aceastea sa fie „transferate” in Romania.

Femeia, originara din Romania, locuia in Rotterdam iar politia o suspecteaza ca ar fi ajutat la ascunderea tablourilor, pana cand acestea au fost mutate in Romania.

Totodata, sambata, instanta a decis eliberarea matusii unuia dintre suspectii in cazul furtului de tablouri din Olanda, apreciind ca aceasta poate fi cercetata si in stare de libertate de catre procurorii DIICOT. Decizia poate fi contestata la Tribunalul Capitalei.

Marti, procurorii au perchezitionat mai multe locuinte din Carcaliu, Tulcea, unde locuiesc rude ale suspectilor in cazul furtului de tablouri de la muzeul Kunsthal din Rotterdam, suspectandu-se ca acolo s-ar putea gasi doua dintre tablourile furate, potrivit unor surse din Politie. Se pare ca achetatorii au descins la domiciliul unei matusi a lui Radu Dogaru si la mai multe rude ale celorlalti suspecti.

Sapte tablouri semnate de Pablo Picasso, Henri Matisse, Claude Monet, Paul Gauguin si Lucian Freud au fost furate din muzeul Kunsthal din Rotterdam in noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012. Printre suspecti s-a numarat si unul dintre asistentii creatorului de moda Catalin Botezatu.

author avatar
Alina Costache
272 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger