AcasăNewsDosarul Revolutiei, trimis inapoi la Parchetul Militar

Dosarul Revolutiei, trimis inapoi la Parchetul Militar

Adevarul despre Revolutie este inca greu de aflat

Culmea optimismului este, cu siguranta, sa crezi ca va fi aflat vreodata adevarul despre evenimentele sangeroase din decembrie 1989.

Tiberiu Nitu nu poate urni dosarul din loc

Mai ales ca anuntul de ultima ora al procurorului general al Romaniei nu lasa loc de prea multe dubii, Tiberiu Nitu recunoscand oficial ca dosarul Revolutiei va fi trimis inapoi la Parchetul Militar.

Punct si de la capat

Adevarul despre Revolutie este inca greu de aflat

Bineinteles, explicatiile pentru faptul ca ancheta se reia de la inceput consta in traditionalele gaselnite legislative, procurorul general subliniind ca de vina pentru acest pas inapoi sunt prevederile noului Cod de procedura penala. Pentru ca, in aceasta speta fiind cercetati atat civili, cat si militari, competenta le-ar reveni procurorilor militari. Cu toate ca, atentie, o decizie recenta a Curtii Constitutionale statua ca intr-un asemenea caz, in care sunt implicati atat militari cat si civili, cei care trebuie sa coordoneze ancheta sunt… procurorii civili. Dar uite ca la noi totul este posibil, iar singura „parte buna” a intregii povesti este faptul ca, de azi inainte, nimeni nu mai poate acuza ca ancheta bate pasul pe loc, din moment ce ea tocmai a fost data serios inapoi…

author avatar
Toni Matei
214 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger