AcasăNews"Dosarul Revolutiei". Teodor Brates, crainic al TVR in '89, urmarit penal

„Dosarul Revolutiei”. Teodor Brates, crainic al TVR in ’89, urmarit penal

Brates a venit la Parchet impreuna cu un avocat (sursa foto: captura Romania Tv)

La o zi de cand Ion Iliescu venise la Parchetul General, in legatura cu acelasi dosar, la sediul PICCJ s-a prezentat si Teodor Brates, fostul crainic de la Televiziunea Publica, pe care multi si-l amintesc ca a aparut pe post transmitand mesaje catre populatie, in perioada evenimentelor din decembrie ’89. De unde si titulatura de „Crainicul Revolutiei”, care i-a fost atribuita in spatiul public.

Brates – unul dintre crainicii TVR-ului din perioada Revolutiei – a venit la Parchet impreuna cu un avocat (sursa foto: captura Romania Tv)

Desi Teodor Brates a ales sa nu stea de vorba cu presa, s-a aflat, prin intermediul unui comunicat transmis de reprezentantii Ministerului Public, faptul ca procurorii militari „au dispus extinderea si efectuarea in continuare a urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii contra umanitatii fata de suspectul Brates Teodor, la data savarsirii faptelor -adjunct al redactorului sef al Redactiei ”Actualitati” din TVR, pentru fapte comise in intervalul 22 – 31 decembrie 1989”.

Procurorii considera ca Brates „a fost principalul factor de diseminare a stirilor false, cu caracter diversionist, in acest fel contribuind intr-o foarte mare masura la instalarea psihozei teroriste ce a afectat profund intreaga populatiei a Romaniei (militari si civili). Mesajele televizate ale suspectului s-au referit la atacuri teroriste asupra obiectivelor militare si civile, apa otravita, cladiri minate, diverse conduite abominabile ale asa zisilor teroristi, atacuri cu elicoptere, desanturi aeriene, coloane de blindate in deplasare etc. Repetarea acestui gen de dezinformare a facut ca psihoza terorista sa atinga cote paroxistice si astfel sa constituie principala cauza a numeroaselor pierderi de vieti omenesti, vatamari si distrugeri petrecute in timpul evenimentelor revolutionare”.

[youtube]sseHAvuvCEw[/youtube]

[youtube]j9pvlaoj8qU[/youtube]

607 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger