AcasăNews"Dosarul Revolutiei". Se anunta mii de audieri

„Dosarul Revolutiei”. Se anunta mii de audieri

In continuarea cercetarilor care se fac in cauza ce vizeaza evenimentele din decembrie 1989, procurorii militari urmeaza sa faca, „in perioada imediat urmatoare”, din cate s-a transmis miercuri disnpre Parchetul General, un numar impresionant de audieri.

Concret, oamenii legii vor discuta cu persoanele vatamate din aceasta cauza instrumentata de Sectia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte, cat si cu partile civile din dosar sau cu succesorii acestora.

Acestia urmeaza sa fie citati fie la sediile parchetelor militare din Capitala, Iasi, Cluj si Timisoara fie la inspectoratele judetene de politie din judetele in care acestea isi au domiciliul sau, dupa caz, la Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti.

„Audierile vor fi facute de catre procurorii militari sau organele politiei judiciare, in baza ordonantelor de delegare emise de catre procurorii militari de la Sectia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. (…) Din verificarile efectuate pana in acest moment, se estimeaza numarul total al persoanelor vatamate si partilor civile la aproximativ 6.000”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Public.

sursa foto: Facebook/Ministerul Public

103 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger