AcasăNews"Dosarul Revolutiei". Lazar cere aviz de la Cotroceni pe numele lui Iliescu,...

„Dosarul Revolutiei”. Lazar cere aviz de la Cotroceni pe numele lui Iliescu, Roman si Voican-Voiculescu

Procurorul general a inaintat catre Cotroceni o cerere adresata primului om in stat, „Dosarul Revolutiei”, cauza instrumentata de Sectia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe laga Inalta Curte.

Se cere, practic, un aviz de la presedintele Iohannis, fiind vorba despre o cerere „de urmarire penala in legatura cu savarsirea infractiunii contra umanitatii, prev. de art. 439 alin. (1) lit. a, g, i si k Cod penal cu aplicarea art. 5 Cod penal” – din cate se mentioneaza, luni, in comunicatul Ministerului Public –  fata de fostul presedinte Ion Iliescu, respectiv de fostul premier Petre Roman, dar si de fostul vicepremier Gelu-Voican Voiculescu.

„Solicitarea procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie se intemeiaza pe prevederile constitutionale si legale (art. 109 alin. 2 din Constitutia Romaniei, respectiv art. 12 si 19 din Legea nr. 115/1999), precum si pe Decizia Curtii Constitutionale nr. 270 din 10 martie 2008”, se mai transmite in acelasi comunicat.

136 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger