AcasăNewsDosarul "Mita la CFR": 33 de nasi spagari, cercetati in libertate ...

Dosarul „Mita la CFR”: 33 de nasi spagari, cercetati in libertate

(foto: ziarelive.ro)

Curtea de Apel Brasov a respins, in cursul diminetii de luni, propunerile procurorilor privind arestarea preventiva  a 33 de controlori implicati in dosarul “Mita la CFR” sa fie cercetati in libertate.

(foto: ziarelive.ro)

Magistratii au dat vineri aceeasi sentinta pentru alti 35 de nasi spagari. In total, 68 de controlori acuzati de luare si dare de mita si divulgare de informatii nedestinate publicitatii sunt cercetati in stare de libertate.

Cercetarile in acest caz au inceput pe 1 noiembrie, cand au avut loc mai multe descinderi la regionalele CFR Calatori din tara. Au fost puse in executare mandate de aducere pentru angajati suspectati de fapte de coruptie. Joia trecuta, au ajuns la Brasov zeci de persoane escortate de politisti si mascati, primii angajati sositi fiind cei de la Bucuresti. Au urmat loturi de angajati de la Iasi, Craiova, Constanta si Cluj.

„Din materialul probator administrat pana in acest moment rezulta ca persoanele audiate in cursul zilei de joi si de cele care urmeaza a fi audiate sunt suspectate a face parte dintr-un grup infractional organizat care au comis si planificat in modalitate continuata infractiuni de luare de mita, dare de mita, instigare la comiterea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice, folosirea in orice mod de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii”, se arata intr-un comunicat al Parchetului Tribunalului Brasov.

Persoanele cercetate au calitatea de conductori de tren, sefi de tren, controlori de bilete, revizori de specialitate in cadrul Societatii Nationale de Transport Feroviar de Calatori “CFR Calatori SA”. Toate cercetarile au fost declansate dupa ce Sectia Regionala de Politie Transporturi Brasov din cadrul Directiei Politiei Transporturi a Inspectoratului General al Politiei Romane s-a sesizat din oficiu, vizand aproximativ 200 de persoane, potrivit sursei citate.

author avatar
Andra Nesu
344 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger