AcasăNewsDOSARUL MICROSOFT: Dorin Cocos, la un pas de eliberare!

DOSARUL MICROSOFT: Dorin Cocos, la un pas de eliberare!

Afaceristul Dorin Cocos, unul dintre personajele principale ale celebrului dosar „Microsoft”, ar putea scapa in curand de arestul preventiv.

Acuzat ca a cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Stefan si Gabriel Sandu, pentru a interveni in achizitionarea dreptului de utilizare a licentelor Microsoft, afaceristul Dorin Cocos a ajuns dupa gratii in toamna anului trecut.

Dorin Cocos a incercat de mai multe ori sa obtina eliberarea conditionata, insa abia acum afaceristul a primit o veste buna din partea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie.

Conform Romania TV, procurorii au solicitat magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie inlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu pentru Dorin Cocos. Exista posibilitatea ca aceasta schimbare de macaz sa fi intervenit in cazul in care Dorin Cocos a acceptat sa colaboreze cu anchetatorii.

Totusi, chiar daca magistratii de la ICCJ ii vor da castig de cauza, Dorin Cocos are mici sanse sa se bucure cu adevarat de libertate, afaceristul fiind propus pentru arestare preventiva si intr-un dosar disjuns din cel al retrocedarilor ilegale, dosar in care mai sunt implicati Alina Bica, fosta sefa DIICOT, sau Adriean Videanu, fostul ministru al Economiei.

author avatar
Cristi Ionita
182 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger