AcasăNewsDosarul "Matusa Tamara" a fost amanat

Dosarul „Matusa Tamara” a fost amanat

Judecarea recursului in dosarul „Matusa Tamara”a fost amanata, din nou, pentru data de 3 septembrie, dupa ce Adrian Nastase nu s-a prezentat la tribunal.

Dosarul „Matusa Tamara” a fost amanat din nou, pentru data de 3 septembrie, dupa ce, in timpul judecarii recursului, Adrian Nastase nu s-a prezentat la Tribunal. Dosarul a mai fost amanat odata, pentru 11 iunie, dupa ce fostul sef al Oficiului pentru Combaterea Spalarii Banilor, Ioan Melinescu, acuzat in acest dosar, nu a putut veni in fata instantei pentru ca a fost bolnav.

„In aceasta pledura este obligatorie reascultarea tuturor inculpatilor achitati. Cum in acest dosar toti cei trei inculpati au fost achitati se va proceda la reaudierea lor”, a declarat Ion Cazacu, unul dintre avocatii lui Adrian Nastase, citat de Realitatea TV.

La sfarsitul anului trecut, Inalta Curte i-a achitat pe cei trei Adrian Nastase, Ioan Melinescu si Ristea Priboi.

Totodata, Ion Cazacu a facut cateva precizari referitoare la situatia juridica a lui Adrian Nastase, care este internat in spital.

„Mai important mi se pare faptul ca acest complet de judecata a constatat ca domnul Adrian Nastase nu se afla in stare de detinere, pentru ca nu au fost indeplinite procedurile care sa conduca la incarcerarea lui. De aceea s-a dispus citarea lui la domiciliu. Sigur, este pozitia unui complet de judecata, va fi foarte importanta pozitia Tribunalului Bucuresti, care este singura instanta de executare ce poate sa lamureasca aceasta problema”, a spus Cazacu.

Acesta a mai explicat ca va fi depusa o cerere de preschimbare a termenului pentru cererea de amanare a executarii pedepsei.

„De altfel, in cursul acestei dimineti vom depune la Tribunal o solicitare sa ni se comunice daca exista procesul verbal de incarcerare. Daca exista, atunci vorbim de o stare de detentie. Daca nu exista, vorbim numai de o procedura a punerii in executare nedusa pana la capat. Vom depune si o cerere de preschimbare a termenului pentru cererea de amanare a executarii pedepsei”, a mai spus avocatul lui Adrian Nastase.

author avatar
Ionut Zgimbau
163 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger