AcasăNewsDosarul masacrului de la Katyn, desecretizat VIDEO

Dosarul masacrului de la Katyn, desecretizat VIDEO

(foto: youtube)

Dosarul referitor la masacrarea in 1940 a 22.000 de polonezi in padurea din Katyn a fost desecretizat de catre Statele Unite, la iveala iesind un amanunt terifiant.

(foto: youtube)

Arhiva Nationala a Statelor Unite a publicat mai multe documente din cadrul dosarului masacrului din 1940, de la padrurea din Katyn, cand 22.000 de polonezi au fost masacrati.

Astfel, desi in 1992 Departamentul de Stat american a anunta ca nu ar avea „dovezi incontestabile”, dosarul, care cuprinde peste 1.000 de documente desecretizate, oferit de Arhiva Nationala dovedeste faptul ca SUA ar fi avut la cunostiinta crimele care au avut loc la Katyn.

In plus, conform documentele desecretizate, s-a stabilit ca masacrarea polonezilor la Katyn a fost realizata nu de catre nazisti, asa cum se stia pana in acest moment, ci de catre armata Uniunii Sovietice.

Totodata, potrivit The Atlantic Wire care citeaza documente din dosarul desecretizat, presedintele american Roosevelt a fost instiintat de faptul ca doi prizonieri americani au trimis mesaje secrete conform carora in 1943 in padurea de la Katyn se gaseau cadavre intr-o stare avansata de degradare, iar vinovati pentru aceste crime nu erau nazistii, care ocupasera de putin timp zona.

Cu toate acestea presedintele american a decis sa nu ia in considerare declaratiile, dorind ca astfel sa isi pastreze intacta relatia cu Stalin, dorindu-se ca astfel sa primeasca ajutor in cadrul luptei pe care Statele unite o ducea cu  Germania si Japonia.

[youtube]JW20VO8xkr4[/youtube]

author avatar
Ionut Zgimbau
612 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger