AcasăNewsDosarul lui Hrebenciuc se rejudeca

Dosarul lui Hrebenciuc se rejudeca

Infrangere uriasa pentru procurorii DNA.  Instanta suprema a decis, ieri, ca va lua in consideratie doar apelurile inculpatilor din dosarul privind retrocedarea a zeci de mii de hectare de padure in care a fost condamnat fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc. Magistratii  ICCJ au admis cererea Sectiei de Investigare a Infractiunilor din Justitie de retragere a apelului facut de procurorii DNA dupa condamnarile de la instanta de fond.

La ultimul termen al procesului cei cinci judecatori au dezbatut, ieri, peste doua ore situatia cererii Sectiei, prin care s-a solicitat retragerea apelului facut de procurorii anticoruptie imediat dupa stabilirea pedepselor de la instanta de fond. Dezbaterile au fost legate de adresa procurorului general interimar Bogdan Licu, prin care solicita sa nu se ia act de cererea SIIJ. Procurorul prezent la sedinta de ieri, a explicat ca, desi, seful Sectiei a facut solicitarea de retragere a apelului DNA, judecatorii ar trebui sa tina cont de adresa procurorului general interimar Bogdan Licu, acesta fiind, potrivit legii, procurorul ierarhic superior celui de la SIIJ. Avocatii s-au opus si au explicat instantei de judecata ca adresa lui Bogdan Licu are un rol pur administrativ, documentul de decizie fiind cel semnat de Gheorghe Stan, fostul sef al SIIJ. Prin apelul declarat, Directia Anticoruptie s-a aratat nemultumita de pedepsele modeste aplicate de completul de trei judecatori care a transat acest caz precum si de achitarile date de judecatori. Fostul deputat Viorel Hrebenciuc a fost condamnat, in 9 mai 2018, de un complet de trei judecatori de la instanta suprema, la doi ani de inchisoare.

author avatar
Ramona Feraru
211 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ati terminat de scos dovezile din dosar ??,ati tras de timp ca sa se prescrie faptele ??,desi fapta a fost judecata !!,azi lingeti ce-ati scuipat ??.
    Ati facut vrodata un asemenea gest de clementa pentru vro baba, unches ori pustan care din prostie -necunoastere a ajuns in fata legii ?.
    Un guzgan care a ros 25 de ani la temelia acestei tari vreti sa-l scapati printre degete ,vreti sa-l faceti fata mare ,vreti sa-l faceti ingeras pe acest satana!!.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger