AcasăNewsDosarul fraudelor de 85 milioane de euro: Marius Locic a fost retinut

Dosarul fraudelor de 85 milioane de euro: Marius Locic a fost retinut

(foto: realitatea)

Omul de afaceri Marius Locic a fost retinut, in dimineata zilei de vineri, de procurorii DIICOT, iar sotia acestuia are interdictie de a parasi tara, masurile au fost dispuse in dosarul fraudelor bancare de 85 de milioane de euro.

(foto: realitatea)

Marius Locic si sotia sa sunt acuzati de inselaciune cu urmari deosebit de grave, aderare si sprijinire de grup infractional si spalare de bani.  Avocatul celor doi a declarat la iesirea de la DIICOT, ca sotilor Locic li se aduc aceste acuzatii in legatura cu modul in care au vandut un imobil din cartierul Dorobanti din Capitala.

Imobilul a fost vandut cu 6,4 milioane de euro unei societati Prod Conserv care, pentru achizitionarea acestuia, a facut contract cu o banca, a mai afirmat avocatul lui Marius Locic si al sotiei sale.

Omul de afaceri a fost adus, joi dupa-amiaza, de mascati la sediul DIICOT, pentru audieri. Marius Locic a declarat atunci ca se considera nevinovat de acuzatiile care i se aduc de catre procurori.  „Vreau sa va spun ca sunt total nevinovat in acest dosar al bancherilor sau al fraudelor despre care se tot spune pe toata media ca exista. Din punctul meu de vedere, in relatia Locic-banca nu exista nicio frauda. Din punctul meu de vedere, Locic nu a facut decat un singur lucru: de a efectua afaceri specifice comerciale, iar referitor la ce observ pe toate televiziunile ca s-a dat in ziua de astazi (joi – n.r.) ca au fost reevaluate, ca sunt bancile inselate, nu este adevarat”, a sustinut omul de afaceri.

Anchetatorii au facut, joi, 48 de perchezitii in Bucuresti si trei judete, fiind vizata o grupare coordonata de persoane influente din mediul de afaceri din Capitala care ar fi luat ilegal credite de la doua banci pentru 35 de firme cu sprijinul a sapte directori ai bancilor, prejudiul fiind de 85 milioane de euro.

In dosar mai sunt vizati Lucian Cojocaru, fost director BRD si in prezent vicepresedinte Volksbank, sefi ai sucursalelor BRD Unirii si Dorobanti, responsabili ATE Bank, precum si fratii Crestin.

author avatar
Alina Costache
199 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger