AcasăNewsDosarul fraudelor bancare: Daniel Ruse, liderul gruparii, a fost arestat

Dosarul fraudelor bancare: Daniel Ruse, liderul gruparii, a fost arestat

Daniel Ruse a fost arestat, dupa ce instanta a emis, sambata seara, un mandat de arestare preventiva pe numele sau pentru obtinerea de credite in mod ilegal, in dosarul fraudelor bancare de 22 milioane de euro.

Daniel Ruse, cel considerat a fi liderul gruparii infractionale, nu s-a predat initial Politiei si nici nu a fost gasit la domiciliul sau de catre politistii care urmau sa puna in executare mandatul, insa duminica dimineata el a fost arestat, potrivit unor surse judiciare preluate de realitatea.net.

Tot sambata seara Tribunalul Bucuresti a mai decis arestarea altor cinci persoane dintr-un grup de 24, pentru care procurorii DIICOT au cerut incarcerarea.

In acelasi dosar in care au fost pagubite 16 unitati bancare din Romania, procurorii au cerut arestarea preventiva a 33 de persoane. Instantele judecatoresti au emis 17 mandate de arestare, intre cei incarcerati fiind si un alt lider al gruparii, Stan Mihai, fratele acestuia, Toma Mihai, si fostul general DIE, Dragos Diaconescu, spun aceleasi surse. Decizia instantei nu este definitiva, ea poate fi atacata cu recurs la Curtea de Apel.

Vicepresedintele Bancii Romane de Dezvoltare (BRD), Alexandru Claudiu Cercel-Duca, si directorul Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, Aurel Saramet, sunt cercetati in stare de libertate.

Potrivit DIICOT, in perioada 2010-2012, membrii grupului infractional organizat, coordonati de liderul Daniel Ruse, au realizat beneficii financiare importante prin obtinerea sau incercarea de a obtine un numar de 40 de credite de la 16 unitati bancare de pe teritoriul Romaniei, prin utilizarea unor documente false.

author avatar
Alina Costache
181 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger