AcasăNewsDosarul Electronic de Sanatate a fost finalizat. Ce contine dosarul fiecarui pacient!

Dosarul Electronic de Sanatate a fost finalizat. Ce contine dosarul fiecarui pacient!

A fost finalizata implementarea sistemului informatic integrat pentru Dosarul Electronic de Sanatate.


Potrivit unui comunicat al companiei UTI Romania, fiecare pacient va avea propriul dosar care va contine, intr-o prima faza, toate datele medicale deja existente in sistemele informatice ale Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. Dezvoltarea sistemului informatic al Dosarului Electronic de Sanatate (DES) a durat un an, acesta fiind cel mai complex proiect informatic din domeniul sanatatii implementat in Romania.

Perioada de verificare efectiva a sistemului a fost demarata la inceputul lunii aprilie 2014, au fost initializate peste 130.000 de dosare ale pacientilor, iar peste de 3.000 doctori si 50 de spitale s-au conectat la DES.

Prin Dosarul Electronic de Sanatate sunt integrate datele medicale ale pacientilor intr-un sistem unitar şi securizat, disponibil online. Acesta se actualizeaza permanent cu informatiile introduse de furnizorii de servicii medicale.

Astfel, fiecare pacient va avea propriul dosar care va contine, intr-o prima faza, toate datele medicale deja existente in sistemele informatice ale Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. Aceste date nu vor fi accesibile decat pacientului sau reprezentatului legal al acestuia, medicii avand acces la dosar doar dupa acordul pacientului.

„Pentru implementarea acestui proiect, extrem de important pentru informatizarea si progresul  sistemului medical din Romania, am integrat tehnologii de varf in domeniul IT&C, atat proprii, cat si furnizate de cei mai mari producatori in domeniu, pentru a putea raspunde tuturor cerintelor de functionare, integrare, prelucrare a datelor in timp real si securitate a informatiilor, dar si de extindere viitoare a sistemului”, a declarat  Mihai Dinca, Director tehnic al UTI Grup, potrivit Realitatea TV.

Proiectul este co-finantat prin fonduri europene si  a fost atribuit prin procedura de achizitie publica.

author avatar
Andra Nesu
506 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger