AcasăNewsDosarul de incompatibilitate al lui Iohannis, amanat

Dosarul de incompatibilitate al lui Iohannis, amanat

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis sa amane anuntarea unui verdict in dosarul de incompatibilitate a noului presedinte ales al Romaniei, Klaus Iohannis.

UPDATE: Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitiei au anuntat data de 25 noiembrie drept nou termen in care va fi analizat dosarul de incompatibilitate a lui Klaus Iohannis, noul presedinte ales al Romaniei.

 

Iohannis a fost acuzat de Agentia Nationala de Integritate ca a ocupat functia de primar al Sibiului, dar a fost si membru in Adunarea Generala a Actionarilor SC Apa Canal SA Sibiu si SC Piete SA.

Curtea de Apel Alba Iulia i-a dat dreptate lui Iohannis in acest dosar si a anulat raportul ANI. Membrii Agentiei Nationale de Integritate au depus recurs, iar dosarul a ajuns la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care va da o decizie definitiva.

Dupa mai multe amanari, dosarul ar fi trebuit analizat marti, 18 noiembrie, insa magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis sa amane din nou dosarul pentru o data ce va fi anuntata ulterior.

Livia Stanciu, presedintele ICCJ, a declarat ca instanta asteapta ca judecatorii CCR sa ia o decizie in legatura cu constitutionalitatea legii ANI, era foarte probabil ca dosarul sa fie amanat, din nou.

In cazul in care Iohannis va fi declarat incompatibil, specialistii sustin ca Traian Basescu isi va continua mandatul pana anul viitor, cand vor fi organizate noi alegeri prezidentiale.

author avatar
Cristi Ionita
343 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger