AcasăNewsDosarul crimelor din Oneşti. Angajatorul muncitorilor uciși a fost găsit vinovat. Compania...

Dosarul crimelor din Oneşti. Angajatorul muncitorilor uciși a fost găsit vinovat. Compania Chimcomplex, amendată!

crima din onestiDosarul crimelor din Oneşti. Angajatorul muncitorilor uciși a fost găsit vinovat. Compania Chimcomplex, amendată!

La începutul lunii martie, o dublă crimă a şocat toată România. Doi bărbați angajați ai Chimcomplex SA, Onești, au fost luați ostatici și ulterior înjunghiați de fostul proprietar al apartamentului în care lucrau.

Informații din anchetă au arătat că nu existau proceduri și norme de delegare a lucrătorilor în afara combinatului. Mai mult decât atât, contractele celor bărbați arătau că activitatea lor se desfășura doar în interiorul combinatului, dezvăluie Adrian Cuculis, avocatul fratelui unuia dintre electricienii care au murit în tragedia de la Onești.

Concluzia raportului ITM

Chimcomplex a fost găsit vinovat de către Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) din Bacău. În raportul ITM se arăta că muncitorii au suferit „un accident de muncă mortal”. De asemenea, ITM a amendat Chimcomplex și i-a obligat să refacă procedurile de securitate în muncă, potrivit Mediafax.

În acest context, Chimcomplex este pasibil de răspundere penală pentru nerespectarea legislației referitoare la securitatea în muncă. „Chimcomplex este pasibil de răspundere penală pentru nerespectarea legislației referitoare la securitatea în muncă. Familiile celor două victime analizează varianta plângerilor penale împotriva Chimcomplex și a răspunderii civile (plata de daune) cu privire la accidentul de muncă”, a precizat avocatul.

Crima de la Onești care a șocat România

Doi muncitori, care renovau un apartament din Onești, județul Bacău, au fost luați ostatici la începutul lunii martie de Gheorghe Moroșan, un bărbat de 68 de ani. Acesta era supărat că fusese evacuat, în urmă cu zece ani, din cauza unui proces de delapidare, iar acum era renovat de noul proprietar.

Gheorghe Moroşan, autorul dublei crime din municipiul Oneşti, a fost acuzat oficial de omor calificat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău.

author avatar
Andreea Vlad
407 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger