AcasăNewsDosarul Colectiv: DNA cere pedepse de până la 15 ani

Dosarul Colectiv: DNA cere pedepse de până la 15 ani

Cazul Colectiv, aproape de final

Cazul Colectiv a intrat pe ultima sută de metri. După mai bine doi ani de la deschiderea procesului, ieri, procurorii și avocații au pus concluziile pe fond și au avut pledoariile finale. În timp ce avocații au cerut achitarea sau pedepse reduse pentru inculpații din acestă cauză, procurul de ședință a solicitat condamnarea la pedeapsa maximă a celor care au fost trimiși în judecată.

Cazul Colectiv aproape de final

Astfel, magistratul DNA a cerut condamnarea inculpaților Cristian Popescu-Piedone și a celor trei funcționare din dosarul Colectiv pentru abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave la pedepse orientate spre maxim, adică de 15 ani. Mai mult, procurorul a cerut în instanță și acordarea despăgubirilor cerute de către victime, de peste 40 de milioane de euro. Reprezentantul DNA a acuzat faptul că fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone și cele 3 funcționare ale primăriei au emis autorizație de funcționare pentru clubul Colectiv, fără să aibe și documentele de securitate la incendiu. Pe de altă parte, procurorul a prezentat mărturiile unor specialiști de la prefectură și primărie potrivit cărora Piedone și funcționarele trebuiau sa țină cont și de autorizația de securitate la incendiu. În replică, inculpații au susținut că, în baza unor hotărâri de consiliu local, primarul și funcționarii trebuiau să țină cont la eliberatea autorizației de funcționare a clubului doar de avizele de mediu și sanitar-veterinare, nu și de autorizația de securitate la incendiu. Judecătorul care se ocupă de acest dosar, Mihai Bălănescu, a stabilit ca dezbaterile să aibă loc pe parcursul mai multor zile.

author avatar
Ramona Feraru
190 afisari

1 COMENTARIU

  1. Patronii clubului sant de vina si cei care au declansat incendiul,asta trebuie cautat.Nu mai dati sentinte pe langa subiect asa cum a facat si face in continuare DNA.Astia nu sant in stare sa gaseasca adevaratii vinovati, DNA e un instrument de represiune,cum erau tiganii pusi de comunisti in fruntea militiilor sa extermine asa zisii ,,dusmani ai poporului”Parerea noastra ca DNA trebuie desfiintat,prea si-au batut joc de noi!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger