AcasăNewsDosarul care zguduie Justitia din temelii!

Dosarul care zguduie Justitia din temelii!

Mii de oameni au ajuns dupa gratii, s-au rupt destine, s-au destramat familii. Toate astea din cauza protocoalelor pe sub mana facute de institutiile statului, institutii care ar fi trebuit sa fie etalonul sistemului. Insa nimic din ce ati stiut si ati vazut pana acum nu va mai fi la fel. Va fi jale! Pentru ca un dosar in care “vedetele” sunt ofiteri SRI e la un pas sa rastoarne mii de sentinte anticoruptie, sa zguduie pur si simplu Justitia.

Ofiterii SRI care conduceau ”campul tactic” din Justitie au mintit si au deformat adevarul. Un exemplu in acest sens este dosarul lui Paltin Sturdza, speta in care au ajuns dupa gratii si Viorel Hrebenciuc si fiul sau, Andrei. Tribunalul Militar Cluj a decis in data de 31 iulie 2018 ca 12 ofiteri SRI de la SRI Brasov sa fie urmariti penal pentru constituirea unui grup infractional organizat, fals intelectual si abuz in serviciu. Ei sunt acuzati, pe romaneste, de transcrierea eronata cu intentie a interceptarilor din dosarul retrocedarilor ilegale de padure instrumentat de DNA Brasov.

Deturnarea adevarului

Astfel, coloneii Claudiu Cristian Croitoru, Lucian Enache, Marius Constantin Bacioiu, Iulian Dragan, Marius Teaca, maiorii Dragos Buly, Arthur Nicolcioiu, Zoltan Attila Daragus, Valentin Cosman si capitanii Mariana Chituc, Adrian Grosu si Radu Dogaru vor fi chemati, in perioada urmatoare, la Parchetul Militar Cluj pentru a explica de ce au redactat eronat transcrierile interceptarilor telefonice in dosarul in care printul Paltin Sturdza era anchetat pentru comiterea unor infractiuni de coruptie de catre DNA Brasov. Dosarul s-a deschis dupa ce mai multe persoane au solicitat verificarea interceptarilor din dosarul retrocedarilor ilegale de padure. Paltin Gheorghe Sturdza a fost retinut de procurorii DNA Brasov iar, dupa aproximativ patru ore de audieri in care erau implicati si parlamentarii PSD Viorel Hrebenciuc, fiul acestuia Andrei si Ioan Adam, a fost retinut. Ulterior, toti cei anchetati au fost arestati. Au ajuns in spatele gratiilor doar pentru ca, asa cum se dovedeste acum, transcrielire interceptarilor din dosar au fost masluite de ofiterii SRI care au pus vorbe de la ei doar ca aceste persoane sa fie arestate.

„Surdul nu aude, dar le potriveste”

Conform deciziei judecatorilor de la Tribunalul Militar Cluj, in dosar, mii de astfel de stenograme sunt redate gresit, cu scopul voit de a denatura adevarul. Toate aceste stenograme au fost excluse ca probe. Paltin Sturdza a aratat si a demont acuzatiile DNA: „Cuvantul redat fals, spaga, in loc de faza, induce ca as fi dat spaga si eram dispus sa dau si o a doua. In realitate, in acest context, faza intai se referea la sentinta de retrocedare, iar faza a doua, la punerea in posesie”. Acest lucru s-a repetat de numarate ori, mai arata Sturza. Astfel incat transcripturile de la dosar incurca un interlocutor cu altul, respectiv pe Ioan Adam cu Paltin Sturdza. ”Ofiterii cercetati acum au manipulat fonetic,  intr-un sens total diferit fata de cel real, au schimbat ordinea cuvintelor in asa fel incat dintr-o afirmatie banala fraza se transforma in ceva incriminator, parca desprins din proverbul romanesc <<surdul nu aude, dar le potriveste>> sau din jocul de copii <<Telefonul fara fir>>”, se arata in intampinarea inculpatului. In baza acestor interceptari – din care reproducem alaturat o mica parte – Sturdza a stat insa 5 luni in arest preventiv si 2 luni in arest la domiciliu. Intrebare legitima: oare in cate dosare s-a intamplat la fel?

Transcrieile falsificate

SRI – DNA: Primul lucru este sa avem un contact.

Corect: Pe mine ma intereseaza primul contract.

SRI-DNA: Acum intram ras … Ca deja e ras …

Corect: Acum intram relax … aste-s chestii de relax, nu de stres.

SRI-DNA: Jucam cu cartile pe masa.

Corect: Acolo se discuta cu plansele pe masa.

SRI-DNA: Si sa nu vorbim la telefoanele noastre, le-am interzis.

Corect: Nici macar noi n-am vorbit la telefoanele noastre. Ne-am intalnit.

author avatar
Ramona Feraru
4.884 afisari

2 COMENTARII

  1. Asta asteptau?! Acum ca s-a demarat urmarirea penala, e liber la aministie si gratiere, ca vor beneficia si securistii…Ce-nseamna sa ai „informatie” la sursa, pui de o blocada politica, la intimidare, ajutat de cozile de topor politic, sa temporizezi adoptarea unor acte normative pana te incluzi ca „beneficiar secundar”…Ca n-am speranta invartosirii politice a „aliantei”, sa scrie la sfarsit ca „se excepteaza de la efectele prezentei autorii si complicii de fapte de politie politica”…Totusi, securistii astia timpanisti sunt autorii malversatiunii, dar, beneficiarii?! Folosim in continuare mizeria aia comunista cu „rotatia cadrelor” si asteptam sa avem rezultate diferite si ne miram ca da alienarea peste noi…

    • Adevarat.Reflecta mentalitatea seculara a romanului.Asteptam colonizatorii de pe o alta planeta, ca noi….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger