AcasăNewsDosarul Bechtel, clasat. Cine a ramas cu cascavalul

Dosarul Bechtel, clasat. Cine a ramas cu cascavalul

Dosarul in care au fost efectuate cercetari in legatura cu disparitia exemplarului original al contractului cu Bechtel, deschis de procurorii DNA in 2013, a fost clasat de Parchetul Sectorului 5. Bravo, iar n-avem vinovati!

Dosarul a ajuns initial la Parchetul Sectorului 1, apoi la Parchetul Sectorului 5, care l-a clasat acum pe motiv ca o parte dintre fapte s-au prescris. In acest controvesat caz, in care Romania a platit 1,4 miliarde de euro pentru 52 km din Autostrada Transilvania, de parca construiam drumuri pe Luna, s-au vehiculat nume foarte importante la acea vreme, adica prin 2003. Printre acestea se numara si cele ale lui Adrian Nastase si Miron Mitrea, iar din cele 1,4 miliarde de euro, o buna parte se pare ca s-au constituit intr-un parandarat fabulos. Revenind la dosar, in august 2013, Dan Sova, la acea vreme ministru delegat pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine, a depus la DNA o plangere penala pentru savarsirea infractiunii de neglijenta in serviciu privind protectia informatiilor clasificate, constand in lipsa exemplarului original al contractului de proiectare, construire si finantare a autostrazii Brasov – Cluj – Bors, incheiat intre statul roman, prin CNADNR, si compania americana Bechtel International Inc. Ca un facut, nici compania Bechtel International Inc. nu avea contractul original in limba romana. Ca sa vezi ce miracole pot face 1,4 milioane de euro… In dosar erau vizati Gheorghe Dobre, fost ministru al Transporturilor, Sebastian Vladescu, fost ministru al Finantelor Publice, Monica Macovei, fost ministru al Justitiei, Radu Berceanu, fost ministru al Transporturilor si Infrastructurii, precum si Cristian Duica, directorul general al CNADNR.

Simona Neagu, un personaj-cheie

Interesanta este si implicarea avocatei Simona Neagu in aceasta afacere de miliarde. Ea este avocata care a redactat contractul din partea CNADNR, de unde a incasat nu mai putin de 6 milioane de euro. IMPORTANT, ulterior, Neagu a trecut sa lucreze pentru firma Nestor-Nestor-Diculescu-Kingston-Petersen care reprezenta compania Bechtel in Romania. Din ambele pozitii, avocata ar fi putut “ajuta” la tergiversarea procesului, pana la prescrierea faptelor sustinuta acum de Parchetul Sectorului 5.

author avatar
Andrei Coman
654 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger