AcasăNewsDosarul Baneasa, „Cronica unei sentinte anuntate” !

Dosarul Baneasa, „Cronica unei sentinte anuntate” !

Daca s-ar paria si pe viitoarele sentinte pronuntate de catre judecatori, ceea ce, la ce bulibaseala generalizata este in sistemul nostru judiciar, aproape ca nu ar mai impresiona pe nimeni, cu siguranta „latura civila” disjunsa de catre judecatorul Ion Bogdan Tudoran din „dosarul Baneasa” ar trebui exclusa din start, intrucat nu trebuie sa fii „Mama Omida” ca sa „ghicesti” deznodamantul de la Curtea de Apel Bucuresti.

Fie si pentru simplul fapt ca, dupa ce i-a dat omului de afaceri Puiu Popoviciu o condamnare penala de sapte ani de inchisoare, la care a adaugat „pro bono” si un spor de doi ani, judecatorul Ion Bogdan Tudoran judeca tot el, „in civil”, stabilirea prejudiciului pe care de-abia acum trebuie sa-l scoata din burta pentru a-si justifica sentinta din dosarul penal!

25 de termene!

Prin sentinta penala nr. 115/F din 23 iunie 2016 in dosarul 9577/2012, judecatorul Ion Bogdan Tudoran a condamnat toti inculpatii trimisi in judecata de catre procurorul DNA Nicolae Marin si a dispus disjungerea laturii civile.

Judecatorul Tudoran stie dinainte sentinta

Pe care insa nu a mai solutionat-o nici acum, judecatorul transformand procesul intr-un circ total, timp de25 de termene. De altfel, la ultimul termen s-a „razboit” pana si cu Ministerul Justitiei, totul doar pentru a nu recunoaste grava stare de incompatibilitate in care se afla de atata amar de vreme, dupa ce l-a mai condamnat o data pe Puiu Popoviciu pentru un prejudiciu luat de bun doar dupa o aproximare a specialistului DNA, in timp ce expertizele propuse de aparare au fost respinse pe banda rulanta!

Prea ca la Inchizitie…

Si cum sunt nenumarate alte argumente juridice care arata clar ca acest proces este …prea ca la Inchizitie, ca sa se mai poata vorbi de respectarea dreptului la un proces echitabil, cu siguranta deznodamantul va fi generarea unei noi condamnari a statului roman la instantele internationale. Numai ca, daca pachetul legislativ privind raspunderea magistratilor va intra probabil in vigoare pana atunci, judecatorul Ion Bogdan Tudoran se poate numara printre magistratii care vor „deschide balul” raspunderii civile. Pentru ca nu va avea cum sa explice paradoxul ca exista documente si expertize ale unor renumite firme de audit care atesta ca statul roman nu doar ca nu a pierdut nimic din asocierea dintre USAMV cu firma Baneasa Investments, dar a si castigat 800 de milioane de dolari. Adica de patru ori mai mult decat valoarea terenului, asta ca sa nu mai vorbim si de „amanunte” precum crearea a peste 20.000 de noi locuri de munca…

author avatar
Andrei Coman
1.251 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger