AcasăNewsDosarul Ayahuasca: Fostul șef al DIPI, logodnica și șamanul, eliberați

Dosarul Ayahuasca: Fostul șef al DIPI, logodnica și șamanul, eliberați

Gelu Oltean poate vorbi cu logodnica, dar nu și cu șamanul englez

Judecătorii i-au eliberat pe cei implicați în dosarul Ayahuasca.  Decizia vine, așa cum scria ziarul Național, pentru că lucrurile trebuie să se liniștească până la repatrierea șamanului englez Thomas Lishman. Magistrații Curții de Apel Ploiești au decis că fostul șef al DIPI Gelu Oltean, logodnica lui, Vanessa Youness și șamanul britanic pot fi cercetați sub control judiciar. Instanța le-a interzis, însă, anumite lucruri.

Gelu Oltean poate vorbi cu logodnica, dar nu și cu șamanul englez

Instanța a înlocuit arestul cu măsura controlului judiciar, interzicându-i lui Oltean să părăsească județul Dâmbovița. Celor trei le este interzis să desfășoare activități profesionale sau extraprofesionale. Conform minutei, judecătorii au mai stabilit că Oltean poate să discute cu logodnica, Vanessa Youness dar că nici unul dintre ei nu are voie să discute cu șamanul britanic Thomas Lishman. Englezul poate pleca de acasă doar că nu are voie să depășească rază teritorială a municipiului București.

Fără vrăji!

Pe de altă parte, Curtea de Apel Ploiești le-a interzis celor trei să desfășoare vreo activitate în cadrul clinicii Youness, acolo unde, așa cum este bine cunoscut, aceștia desfășurau ceremonii spirituale în cadrul cărora se consuma un ceai preparat din mai multe plante și ierburi, printre care și Chacruna și Ayahuasca, care ar fi conținut într-o concentrație neprecizată și DMT, un drog de mare risc, spun procurorii. O altă obligație a celor trei este de a da informații relevante despre banii pe care îi câștigă în acestă perioadă. Totodată, nu au voie să stea de vorbă cu anumiți martori din dosar. Mai mult, dacă ”încalcă cu reacredință obligațiile care le revin sau există suspiciunea că au săvârșit o nouă infracțiune pentru care s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva lor pot fi arestați la domiciliu sau vor ajunge din nou în spatele gratiilor”, se mai spune în document.

author avatar
Ramona Feraru
431 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger