AcasăNewsDosarul ANRP: Dorin Cocos i-a cerut 10 milioane de euro afaceristului Gheorghe...

Dosarul ANRP: Dorin Cocos i-a cerut 10 milioane de euro afaceristului Gheorghe Stelian

Intrat in atentia procurorilor, dupa ce a primit despagubiri de aproape 100 de milioane de euro pe un teren supraevaluat, afaceristul Gheorghe Stelian a facut cateva dezvaluiri socante.

Conform documentelor prin care a fost motivata arestarea fostei sefe ANRP, Crinuta Dumitrean, Gheorghe Stelian a recunoscut, in fata magistratilor, ca i-a oferit 10 milioane de euro lui Dorin Cocos pentru ca acesta sa intervina pe langa factori importanti din ANRP.

Gheorghe Stelian a cumparat, de la Dino Sinigalia, drepturile litigioase pentru un teren din Parcul Plumbuita, iar apoi a discutat cu Dorin Cocos despre posibilitatea obtinerii de la ANRP a unor despagubiri.

„Am discutat din nou cu Dorin Cocos, i-am spus ca s-a rezolvat cu raportul de evaluare, iar acesta, desi nu avusesem stabilita o intelgere prealabila, mi-a cerut 10.000.000 euro pentru a interveni pe langa factor de decizie din cadrul ANRP in vederea solutionarii dosarului meu (…). I-am remis lui Cocos Dorin, in mai multe transe, suma de 10.000.000 euro, conform intelegerii avute. Tot dupa solutionarea dosarului, in anturajul lui Dorin Cocos l-am intalnit pe Diacomatu Sergiu, vicepresedinte ANRP, despre care am inteles ca era persoana la care intervenea Dorin Cocos”, este dezvaluirea senzationala facuta de Gheorghe Stelian.

In schimb, Sergiu Diacomatu, si el denuntator in acest dosar, a afirmat ca sefa ANRP, Crinuta Dumitrean, era sustinut de deputatul Ioan Oltean.

In acest dosar, afaceristul Gheorghe Stelian a primit despagubiri de trei ori mai mari decat pretul real al terenului din Parcul Plumbuita, statul fiind prejudiciat cu circa 60 de milioane de euro.

author avatar
Cristi Ionita
236 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger