AcasăNewsDosarul accidentului aviatic din Apuseni: Au fost audiati reprezentanti ai MT, ROMATSA...

Dosarul accidentului aviatic din Apuseni: Au fost audiati reprezentanti ai MT, ROMATSA si ai Scolii Superioare de Aviatie Civila

(sursa foto: Facebook/Marius Pop)

Nu mai putin de noua persoane – angajati ai Ministerului Transportului, ROMATSA, dar si reprezentandi ai Scolii Superioare de Aviatie Civila- au fost audiate, in calitate de martori, in dosarul privind accidentul aviatic din Muntii Apuseni.

(sursa foto: Facebook/Marius Pop)

Ancheta in cazul tragediei aviatice din ianuarie acest an, in urma careia au murit pilotul Adrian Iovan si studenta Aurelia Ion, continua. Procurorii Sectiei Parchetelor Militare care fac cercetari in acest caz au audiat, in ultimele doua saptamani, respectiv in perioada 27 octombrie- 7 noiembrie, noua martori.

In cadrul anchetei, procurorii au cerut mai multe informatii menite sa faca lumina in aceasta cauza. „Au fost solicitate relatii de la Ministerul Transporturilor si ROMATSA cu privire la indatoririle de serviciu ale angajatilor cu atributii in derularea operatiunilor de cautare/salvare”, se mentioneaza intr-un comunicat al Ministerului Public.

In functie de aceste noi informatii primite, procurorii vor decide ce noi pasi vor urma in ancheta menita sa se afle cauzele care au dus la producerea accidentului aviatic in urma caruia au pierit pilotul Iovan si studenta la Medicina Aurelia Ion, iar copilotul Razvan Petrescu si alti patru medici au fost raniti. „In raport de datele rezultate din aceste activitati, va fi readaptat si planul de ancheta in vederea solutionarii cu celeritate a cauzei”, precizeaza reprezentantii PICCJ.

Cei sapte plecasera, pe 20 ianuarie, din Bucuresti catre Oradea, intr-o cursa cu scop umanitar. Din cauze neelucidate inca, avionul a aterizat fortat in Muntii Apuseni. Doctorii Radu Zamfir, de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu, de la Elias, Catalin Pivniceru de la Spitalul „Sfanta Maria” din Capitala, dar si medicul Sorin Ianceu, de la Spitalul din Beius au suferit leziuni, insa au fost in afara pericolului.

141 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger